RUŠI STEREOTIPE

Kako indijska ljepotica Priyanka Chopra bira uloge

05.06.2017 u 20:26

Bionic
Reading

Zvijezda filma 'Spasilačka služba' i serije 'Quantico', Priyanka Chopra, vrlo je pažljiva kad bira u čemu će glumiti, a najvažnije joj je da ruši stereotipe

'Spasilačka služba' samo je posljednji u nizu filmova u kojima se 34-godišnja indijska glumica i pjevačica Priyanka Chopra do sad pojavila, no slavna missica nije bez kriterija kad bira uloge. Njena je želja popraviti uvjete rada za žene svih rasa, a u filmskoj industriji to pokušava biranjem uloga koje uništavaju predrasude.

'Imala sam osjećaj kao da je ovo prvi film u kojem glumim na engleskom jeziku - ja sam Indijka, hoću li moći to prevesti? Je li svijet spreman za djevojku koja ovako izgleda, a glavna je negativka u visokobudžetnom svjetskom filmu', rekla je Priyanka Chopra.

Glumica je svjesna kako se ljude stavlja u okvire, te da ljudi često imaju predrasude kao i da se oslanjaju na stereotipe, no smatra da umjetnost uvijek nadilazi granice i jezik.

'Pokušala sam stvoriti lik koji nema jasnu pripadnost nekom narodu – željela sam stvoriti svjetsku ambicioznu ženu koja zna kako se igra u muškom svijetu. Postoji tračak njene pozadine kad kaže kako je njen brat naslijedio posao od oca samo zato jer je muško, bez obzira što je ona podjednako poslovno sposobna', rekla je Priyanka Chopra.

Lijepa glumica na kraju je zaključila kako nije lako glumiti zlikovku u komediji, te dodala kako se nada da će i Indijci uživati u njenim ulogama u američkim produkcijama.

Autor: YouTube