Josipa Lisac

'Kada bih nešto više željela, bila bih pohlepna, gramziva'

14.02.2017 u 15:02

Bionic
Reading

Uvijek drukčija, uvijek posebna, uvijek svoja glazbena umjetnica Josipa Lisac danas puni 67. godina. Iako nije od slavlja ni rođendana, ovome se veseli jer će ga dočekati na pozornici, sa svojom vjernom publikom koja je prati na njezinom glazbenom putu više od 50 godina

'Rođendan ću proslaviti radno, imam koncert u Beogradu. Nastupat ću pred publikom koja je posebna, vjerna, odana. Tu je jedna odgovornost prema sebi i onome što jesi i što radiš. Odgovornost prema onima koji tebe sa poštovanjem slušaju, razumiju, vole. Iako nisam osoba od slavlja jer ne slavim rođendane, na svoj dan, 14. veljače kada se nekako čovjek treba okrenuti sebi, ja ću ljudima koji prate i poštuju moj rad i sebi koncertom darovati nešto najljepše, a to je ljubav. Znate, nisu važne godine, a ni vrijeme, samo je važna ljubav', ispričala je za tportal.

Naša najosebujnija umjetnica koja ove godine obilježava 50. obljetnicu svoje karijere, nema rođendanskih želja. 'Ništa mi ne treba jer zapravo već sve imam. Kada bih nešto više željela, bila bih pohlepna, gramziva. Čak nikad niti ne razmišljam o tome što želim jer sam u životu dobila ono najjače i najvrijednije što mi treba', ističe.

Osim večerašnjeg, tjednima unaprijed rasprodanog koncerta kojeg će Josipa imati u Sava centru, uskoro 25. veljače nastupa u Sarajevu, u također rasprodanom Bosanskom kulturnom centru, potom i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 26. ožujka. S preko 20 studijskih albuma u karijeri i opravdanim statusom pjevačke legende, Josipa Lisac jednako strastveno kao i na početku karijere uvijek se iznova predaje publici i u svaki nastup unosi novu energiju.