OMILJENI GLUMAC

Josipa Lisac lijepim se riječima i zajedničkom fotografijom oprostila od Pere Kvrgića

24.12.2020 u 20:00

Bionic
Reading

Glazbenica Josipa Lisac izrazila je svoju tugu povodom smrti legendarnog doajena hrvatskog glumišta Pere Kvrgića

Josipa Lisac na svom se Instagramu lijepom fotografijom i s nekoliko riječi oprostila s velikanom hrvatske glumačke scene Perom Kvrgićem.

'Gledala sam ga i uživala. Strašno je to kad odlaze ljudi.. Svi ćemo jednom otići, ali Pero je jedan od izuzetno bitnih ljudi koji su stvarali temelje teatra svojim radom, svojom umjetnošću. Sljedeće generacije su se mogli samo osloniti na takve fascinantne temelje. 2018. godine bilo je 50 godina predstave 'Stilske vježbe' kojom su ušli u Guinessovu knjigu rekorda. Ja sam ga puno gledala, to je jedan fascinantan glumac, to je maestro', napisala je glazbenica.

Smrt Pere Kvrgića izazvala je bujicu oproštajnih objava. Premijer Andrej Plenković uz ministricu kulture i medija, Ninu Obuljen Koržinek, izrazio je iskrenu sućut obitelji istaknutog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Pere Kvrgića, kao i niz kolega koji su uživali surađivati s njim.

Među mnogima koji su se lijepi riječima oprostili od Pere Kvrgića bili su Urša Raukar-Gamulin, Natalija Đorđević, Bojana Gregorić Vejzović, Igor Mirković, Krešimir Dolenčić, Zlatko Vitez i Branko Ivanda.

  • +8
Pero Kvrgić Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL