neponovljiva umjetnica

Josipa Lisac: 'Ja sam imala veliku ljubav, doživjela prekrasne aplauze, pa što meni još treba?'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Legendarna glazbenica predstavila je svoju novu pjesmu 'Daleko' koju je povezala s potresom koji se u ožujku dogodio u Zagrebu. On ju je pogodio, ali u izolaciji joj nije bilo teško. Osvrnula se na reakcije na interpretaciju hrvatske himne na inauguraciji predsjednika RH Zorana Milanovića, pričala o svojoj karijeri i komentirala glazbenike koji se sada žele baviti politikom

Potres ju je dočekao u krevetu, a prvo se čula sa sestrom i nećakom. 'Svi smo tada bili u krevetu, ja sam i ostala u krevetu. Jasno da sam se prestrašila. Inače imam sve isključene telefone, a moja me je sestra zvala. Pitala sam samo gdje je epicentar.', prisjetila se Josipa Lisac na gostovanju na N1.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Karantena zbog pandemije korona virusa nije teško pala jer je dva puta godišnje u karanteni.

'Nije mi bilo teško doma. Meni nije teško biti sama sa sobom, a nekome je i želi imati punu kuću i izlaziti van, stalno se kretati. Meni je to previše. Imam drugačiji ritam. To su katastrofe, a svi se mi bojimo', kaže. Nije joj problem biti sama.

'Biti usamljen je to neko stanje, ovisi o tome kako su stvari posložene u glavi i u duši. Ja sam imala veliku ljubav, doživjela sam prekrasne aplauze, pa što meni treba još, zar nisam zadovoljna ja sa sobom? To je sve zapravo izmiješano, i zadovoljstvo, onda s druge strane i nezadovoljstvo. Propitivanje stalno sebe. Teško je biti u društvu sa sobom, treba naučiti put prema sebi, to je više duhovni pristup', ističe umjetnica.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Na pitanje što radi kad je sama kaže:

'Sve! Ja ću slušati glazbu, skuhati sebi večeru, čitati knjige, razgovarati s ljudima na telefon. Sve je isto, ne moram izaći van. Vani me nekad čekaju i stvari koje nisu baš prijatne. Mislim da je pravi odgovor na vaše pitanje da treba imati sebe. Prilagođavanje je bitno, kako se prilagoditi određenoj situaciji, kako to razumjeti. Ali ja isto tako razumijuem sve one koji to ne mogu', otkrila je. Prije no što je nastupila pandemija korona virusa Josipa je pjevala na inauguraciji predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Napomenula je kako se na zle komentare nije osvrtala.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Nikad se nije pisalo toliko, tako je. Naša himna nikada nije doživjela takav snažan PR. Ja sam zapravo sretna za svaki trud koji se uložio u razgovore, polemike, fantastično!', ističe. Na činjenicu kako se sve više glazbenika želi upustiti u politiku je rekla:

'Neka, lijepo. Neka samo dođu. Ja nemam taj politički talent. Iz onoga što pročitam kako je tko što objasnio, koliko je tko lagao ili nije lagao... Moraš biti talentiran za politiku. Kad pogledaš te ljude, kako govore, što iznose, točno se to vidi tko ima talent, a tko ne. Aha, ovo ne štima, ovo je tu dobro. U svemu je bitan talent. Jednako tako i da napraviš program, da ga izneseš, da budeš uvjerljiv, da stojiš iza njega. I onda se vidi da tu ima dosta i onih koji nisu talentirani'.

Izvor: Društvene mreže

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!