francuska idila

Još jedan uspjeh Brada Pitta: Njegovo vino okitilo se laskavom titulom

25.05.2023 u 10:58

  • +5

Brad Pitt i vinograd

Izvor: Profimedia / Autor: Serge Chapuis/Chateau Miraval / / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Brad Pitt je 2008. godine odlučio kupiti vinograd na jugu Francuske, a 15 godina nakon njegova ljubav i trud konačno je okrunjen: njegovo vino tipa rose proglašeno je najpoželjnijim vinom iz provansalskih vinograda

Mnogi poznati svoj su novac odlučili uložiti i od svojih osobnih interesa s vremenom napraviti prave biznise. Iako je većina počela ulagati u vlastite hobije iz čiste ljubavi, neki su razbibrigu pretvorili u unosan posao. Tako su mnoge poput Selene Gomez i Jessice Albe uložile u vlastiti brend kozmetike, Ryan Reynolds u proizvodnju gina, a Brad Pitt u vlastitu proizvodnju vina na jugu Francuske.

Još 2008. godine, dok je bio u braku s Angelinom Jolie, Pitt je odlučio kupiti imanje u Provansi i tamo pokrenuti vlastitu proizvodnju vina.

Danas, 15 godina nakon, ima i razlog za slavlje!

Njegova vinarija specijalizirala se za proizvodnju rose vina, a ove godine dobila su i titulu najpoželjnijih provansalskih rosea na svijetu. Istraživanje je proveo francuski časopis 'Le Figaro', a sastavili su popis 33 najatraktivnija vinograda u Provansi te se fokusirali isključivo na atraktivnost vina s provansalskih posjeda, uzimajući u obzir sve kriterije koji su pomogli ovoj vinskoj regiji da postigne svjetski uspjeh.

Kvalitetu njegovih alkoholnih pića prepoznali su i organizatori dodjele Oskara. Zadnje dvije godine te se večeri pobjede i uspjesi zalijevaju šampanjcem 'Fleur de Miraval', a za jednu je bocu potrebno izdvojiti gotovo 400 dolara.

VANITY FAIR PARTY

Nema tko nije bio na oskarovskoj zabavi godine: Slavne ljepotice u zavodljivim kreacijama pokazale i previše

Pogledaj galeriju