BRINE GA BUDUĆNOST

Još jedan aktivist među glumcima: Bruce Willis pridružio se slavnim kolegama u borbi za zaštitu i očuvanje okoliša

05.06.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Nedavno su se mnoge globalno poznate i slavne osobe izjasnile o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, a mnogi od njih napravili su i ozbiljne promjene u svakodnevnim navikama, izbjegavajući plastičnu ambalažu, pazeći na unos kalorija i vode te objavljujući pritom svoja iskustva na društvenim mrežama kako bi potaknuli obožavatelje da slijede njihov primjer. Brojka slavnih se iz dana u dan povećava

Javnosti je već dobro poznata borba Leonarda DiCaprija kada je naš planet u pitanju. Njegova posvećenost ekologiji i očuvanju Zemlje ide toliko daleko da je čak snimio i film na tu temu, a svoje profile na društvenim mrežama ne koristi kako bi promovirao sebe, već kako bi osvijestio javnost o problemu teške razgradivosti plastike.

Osim njega, u kampanji koja podiže svijest o sve većoj prijetnji koju predstavlja plastični otpad, od samog je početka i holivudski snagator Arnold Schwazenegger. Glumac poznato po filmovima o 'Terminatoru', ali i svojoj političkoj karijeri, smatra da plastični otpad predstavlja jednu od najvećih globalnih prijetnji te da ljudi moraju naučiti kako živjeti bez plastike.

Ovim 'mušketirima' u borbi se pridružila i Emma Watson koja je početkom 2020. godine na svojim profilima na društvenim mrežama objavljivala sadržaje o ogromnoj ulozi koju modna industrija igra u zagađivanju okoliša, a ono što ona predlaže je unošenje svakodnevnih promjena, počevši od kupovanja rabljene odjeće ili podrške brendovima koji proizvodnju vrše na održiv način. Mnogi se još sjećaju 2016. godine kada se Emma Watson na čuvenoj Met Gali pojavila u haljini izrađenoj od recikliranih plastičnih boca.

No ono što mnogi ne znaju, jedan od najvjernijih aktivista za zaštitu okoliša glumac je Bruce Willis, koji je u svojem privatnom životu posvećen brizi o tome da naš planet bude mjesto na kojem će i buduće generacije moći živjeti. Otac čak pet kćeri, na svom je posljednjem snimanju za napitak Helle Energy, zabranio piće u PET bocama. Naime, on vjeruje u važnost smanjenja opterećenja okoliša PET bocama te ističe kako bi neke male, ali razumne promejene mogle zaustaviti štetu koju uzrokuju takvi proizvodi.