posjetio je i mjesto svojih predaka

John Malkovich o boravku u Hrvatskoj: 'Bio sam tu nekoliko puta i uvijek sam uživao'

06.12.2021 u 21:09

Bionic
Reading

John Malkovich performansom The Music Critic nastupio je u dvorani Vatroslav Lisinski, a njegov dolazak u Hrvatsku obilježilo je kašnjenje aviona, gubitak prtljage, sjajan nastup ali i otkriće da je je porijeklom djelomično Hrvat

U sklopu turneje s glazbeno scenskim performansom 'The Music Critic', nakon milanskog Teatro Arcimboldi, John Malkovich nastupio je dvorani Vatroslav Lisinski, a njegov dolazak u Hrvatsku očekivano je privukao veliku pažnju.

Dolazak u Zagreb obilježilo je kašnjenje aviona, no i gubitak prtljage pa je slavni glumac nastupio u svakodnevnoj odjeći umjesto svečanoj. No, njegov nastup svejedno je dočekan s oduševljenjem i ovacijama, a intervjuu za In magazin otkrio je sve detalje svog boravka u Hrvatskoj.

'Bio sam tu nekoliko puta i uvijek sam uživao, najmanje znam Zagreb,' rekao je John za In magazin te otkrio je li ikada posjetio Ozalj odakle su navodno predci njegova oca. 'Čuo sam više različitih stvari o tome odakle su oni, ali naravno da sam posjetio, posjetio sam i puno otoka. Obalu poznajem dosta dobro', rekao je.

  • +6
John Malkovich Izvor: Profimedia / Autor: WALT DISNEY PICTURES - BRAMLEY, JOHN - Album / Album / Profimedia

'Ja sam pola Hrvat, četvrtinu Škot i četvrtinu Francuz, nije to ništa za sram ili ponos, to je činjenica',' rekao je slavni glumac na pitanje je li ikada razmišljao o promjeni prezimena.

Inače, The Music Critic' je svojevrsni spoj teatra, glazbe i komedije, a u kojem je Malkovich glavni narator i glumi glazbenog kritičara koji iznosi salve ne baš ugodnih komentara na račun velikih skladatelja. Cijeli koncept osmislio je Aleksey Igudesman, koji s ansamblom tijekom showa uvijek prati Malkovicha.

Predstava je dobila i jednu groznu kritiku u Istanbulu na koju se on, kako kažu njegovi suradnici, valjao po podu od smijeha. 'Kad sam to pročitao, pomislio sam da je to najbolja kritika ikad, bilo mi je urnebesno. Dok sam još bio mali, otac me učio da sam ja odgovoran za ono što napravim, ne netko drugi. Ne znam je li to bilo najlakše djetinjstvo i sigurno nije bilo lako mojim učiteljima, trenerima, ali tako sam odgojen', kaže John.