NASTUPA U LISINSKOM

Holivudska zvijezda John Malkovich stigao u Zagreb: 'Napola sam Hrvat'

04.12.2021 u 19:56

Bionic
Reading

Glumac John Malkovich stigao je u Zagreb, kamo je danas poslijepodne doputovao avionom iz Frankfurta. Malkovich je prije tri dana nastupao u Milanu u Teatro Arcimboldi, a Zagreb mu je iduća postaja na turneji s glazbeno scenskim performansom 'The Music Critic'

Zbog kašnjenja leta i prometne gužve na putu iz zračne luke prema središtu grada, glumac je umjesto u hotel odmah morao ići na probu u 'Lisinski' gdje večeras nastupa pred rasprodanom dvoranom.

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji list, John Malkovich ima jednostavan plan; jest će u hotelu u kojem i odsjeda, a s obzirom na obveze nije planirao u šetnju gradom, a već u nedjelju odlazi iz Zagreba.

'The Music Critic' je inače svojevrsni spoj teatra, glazbe i komedije, a u kojem je Malkovich glavni narator i glumi glazbenog kritičara koji iznosi salve ne baš ugodnih komentara na račun velikih skladatelja. Cijeli koncept osmislio je Aleksey Igudesman, koji s ansamblom tijekom showa uvijek prati Malkovicha.

  • +6
John Malkovich Izvor: Profimedia / Autor: WALT DISNEY PICTURES - BRAMLEY, JOHN - Album / Album / Profimedia

'Bio sam ovdje nekoliko puta, uvijek sam uživao. U Zagrebu nisam proveo puno vremena, bio sam samo tri ili četiri puta. Ne poznajem Zagreb toliko dobro. Posjetio sam puno otoka, proputovali smo velik dio obale. Bilo je lijepo, fantastično. Išli smo na dugačko putovanje, poveo sam kolege i naše obitelji na dugo krstarenje, tri tjedna, prije nekoliko godina. Napola sam Hrvat. Točka. Koliko ja znam. Dijelom sam Škot, dijelom Francuz. To nije nešto čime bi se ponosio, niti sramio, mislim. To je činjenica", izjavio je Malkovich za Dnevnik Nove TV.