FILMSKI VIKEND

Joaquin Phoenix u ulozi depresivca na KINOTV-u

11.04.2014 u 13:32

Bionic
Reading

Nema nikakve sumnje da je 39-godišnji Joaquin Phoenix jedan od najvećih glumaca današnjice, te da je samo pitanje trenutka kda će, nakon dosadašnje tri nominacije, osvojiti nagradu Oscar. Phoenixov omiljeni redatelj je James Gray. Zajedno su radili četiri filma, a nakon što ste na KINOTV-u već vidjeli njihov film 'Braća po krvi' (We Own the Night) iz 2007. godine, u petak uvečer od 20.15 sati pogledajte na KINOTV-u melodramu 'Ljubavnici' (Two Lovers) koji su Gray i Phoenix snimili 2008. godine

Glavni junak 'Ljubavnika' Leonard (Phoenix) sin je židovskog sitnog biznismena, pomoćnik u kemijskoj čistionici i depresivac koji na početku filma traljavo pokuša samoubojstvo. Obitelj je za labilnog Leonarda 'uredila' idućih 50 godina: oženit će se za kćer očeva partnera i biti suvlasnik firme. Iako je ugovorena nevjesta (Vinessa Shaw) zgodna i spremna na zabavu, Leonard je ne voli. On se zaljubi u susjedu, sjetnu i zagonetnu Michelle (Gwyneth Paltrow). Ali, Michelle nije Židovska, doživljava ga samo kao prijatelja, i, što je najgore, u vezi je sa oženjenim ljubavnikom (Elias Koteas). Kako je to napisao Jurica Pavičić u osvrtu na film u Jutarnjem listu, 'Ljubavnici' nisu film za papirne maramice, prije film od kojeg vam malo vibrira u grlu.

Nakon takve melodrame, u subotu od 20.15 sati opustite se i nasmijte na KINOTV-u uz komediju 'Kuća mog oca' (Casa de mi Padre) sa Willom Ferrellom u glavnoj ulozi. Film je u cijelosti snimljen na španjolskom jeziku, a kako Will Ferrell nije znao španjolski, osim par osnovnih izraza, morao je naučiti španjolski zbog snimanja ovog filma. U njemu Armando Alvarez Will Ferrell) cijelog života živi i radi na očevom ranču u Meksiku. Kada ranč zapadne u financijske probleme, Armando misli da će ga spasiti njegov poslovno uspješni brat Raul Diego Luna) koji ga posjećuje sa zaručnicom Soniom (Genesis Rodriguez). No, Raulovi poslovi su ilegalni, Armando se zaljubljuje u njegovu zaručnicu, da bi na kraju ušli u sukob sa Onzom (Gael Garcia Bernal), šefom meksičkog narko kartela.