nepoznati detalji

Joan Collins govori o napetostima na snimanju 'Dinastije', a otkrila je i da pokojni kolega John Forsythe nije razgovarao s njom cijelu sezonu

17.12.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Zločesta Alexis nikada nije skrivala da je iza kulisa kultne serije bilo mnogo drame. Na gostovanju kod Grahama Nortona, Joan Collins objašnjava kako je 1986. godine prihvatila nagradu na pozornici, u ime televizijske ekipe serije, što je razljutilo Johna Forsythea (koji je u seriji glumio njenog bivšeg supruga Blakea Carringtona) pa su zamrznuli odnos tijekom cijele sezone snimanja

Neuništiva 88-godišnja glumačka diva pričajući voditelju Graham Nortonu o vremenu 'Dinastije' objasnila je: 'Bila sam u 40-im kad sam dobila ulogu, Linda (Evans) je imala bila u 20-tima, a John je imao 62 godine, ali mediji su govorili o nama kao starijima ženama i nikada nitko nije spomenuo njegove godine'.

'U Hollywoodu je bilo toliko ageizma (diskriminacija po starosnoj dobi), pa sam to često spominjala u intervjuima, a gospodinu Forsytheu se to nije sviđalo. Onda kada sam prihvatila nagradu People's Choice prije nego što je on ustao odbio je govoriti i otišao s pozornice. Budući da nismo razgovarali cijelu sezonu, kad sam morala odglumiti scenu u kojoj me trebao pokušati zadaviti, inzistirala sam na zamjeni', prisjetila se glumica.

  • +3
Joan Collins Izvor: EPA / Autor: VICKIE FLORES

Godine 2019. Joan Collins otkrila je pravi razmjer 'ogorčenosti' iza kulisa serije, otvorivši se časopisu Attitude kao nikad prije. Mnogi su joj, kaže, kasnije priznali da su je 'prokleto su mrzili.

'Prije svega je to bilo zbog činjenica jer sam Britanka, nekima se to nije svidjelo. Ali Britanka dolazi i spašava emisiju. To su rekli mediji jer je serija bila pred ukidanjem', otkrila je Collins. 'Čak i sada, kada se okupimo kao tim 'Dinastije' kao što je to bilo prije nekoliko godina, vidim antipatiju prema meni', ističe.

John Forsythe, Gordon Thompson (koji je glumio Adama Carringtona), pa čak i Michael Nader (u ulozi Dexa) o njoj u intervjuima, rekla je, nisu pričali lijepo. 'Nikad prije nisam ništa rekla o tome, ali sada je došlo vrijeme. Nazovimo stvari pravim stvarima. Još na prvoj sceni koju sam snimila dok sjedim u loži optuženika na sudu, a intervjuira me fantastični glumac po imenu Brian Dennehy i buljim u cijelu glumačku ekipu koja me gleda, primjetila sam njihovu nesklonost', izjavila je. Jedino joj je John James (koji je glumio Jeffa Colbyja) pokazao naklonost. 'On je jedini koji mi je dao energiju 'Sviđaš mi se, Joan', jer sam osjećala da drugi nisu.

  • +24
Dinastija Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

'Bilo je zanimljivih stvari jer sam upoznala toliko fascinantnih ljudi. Neki ljudi misle da sam velika, ali nisam. Vidite me onakvu kakva jesam, vrlo čvrsto stojim s nogama na zemlji', poručila je Joan.