jubilarna proslava

Jelena Rozga danas slavi 40. rođendan: Evo kako je izgledala na počecima karijere

23.08.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Splitska pjevačica doista ima razloga za veliko okruglo slavlje. Iza nje je 21 godina uspješne karijere, u ljubavi joj cvjetaju ruže - zaručena je za Stjepana Hausera - a uz sve to i danas izgleda besprijekorno

Prošla je 21 godina otkako je Jelena Rozga započela svoju profesionalnu glazbenu karijeru. Na Dori se 1996. predstavila pjesmom 'Aha' te osvojila drugo mjesto, a iste godine postala je pjevačicom grupe Magazin s nepunih 18 godina. U Magazinu je pjevala deset godina.

Jedna od najvećih glazbenih zvijezda regije u djetinjstvu je plesala balet. Nakon osnovne upisala je srednju baletnu školu i počela plesati u Hrvatskom narodnom kazalištu. Nastupala je u 'Labuđem jezeru', 'Trnoružici' i 'Orašaru'. Baletnu karijeru je napustila kad joj se ukazala prigoda postati pjevačicom.

'Tek nakon što sam se prestala aktivno baviti baletom shvatila sam kako me i koliko oblikovao kao ženu - kako mi je ta škola trajno usadila red, predanost i disciplinu u životu', izjavila je ranije.

Magazin je napustila 2006. godine, no nastavila je suradnju s Tončijem i Vjekoslavom Huljić. Ubrzo je objavila samostalni album 'Oprosti mala'. Jelenina solo karijera išla je vrtoglavo uzlazno pa je 2008. godine pjesma 'Daj šta daš' proglašena najslušanijom te godine. Uslijedila je 'Rodit ću ti kćer i sina', kojom Jelena postaje kraljica Prokurativa. Te 2009. treći put zaredom osvojila je nagradu za najslušaniju pjesmu. 

Njezina karizma bila je dovoljno jaka da je svih ovih godina javnost prati s jednakom zanimanjem. 

Privatni život uvijek je skrivala kao zmija noge, no poznata je njezina veza s Giulianom. Govorilo se i o romansi s Huljićevim sinom Ivanom, no zaljubljena je u svog zaručnika Stjepana Hausera, s kojim je već dvije godine u vezi.

Pogledom me milujes... 😇❤️#summer #love #beach #sun

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

Plava kosa joj je već niz godina zaštitni znak, a prepoznatljivim osmijehom i karakterističnim vokalnim izričajem osvojila je brojne generacije. Iako je zakoračila u četvrto desetljeće života, Jelenu često prate komentari da izgleda poput djevojčice.

Do danas je ostala vjerna elegantnom, ženstvenom stilu odijevanja, a fetiš su joj cipele visokih potpetica. U privatno vrijeme ne skida se iz udobnih traperica, ali zato na svečanim događanjima zablista u senzualnim haljinama koje naglašavaju njezinu fantastičnu figuru.

A kako je tekla njezina transformacija svih ovih godina na sceni, pogledajte u galeriji:

  • +23
Jelena Rozga Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo