'DOSJE JARAK'

Jelena Perčin o prijateljici Ivani Hodak i rečenici koju je izgovorila prije ubojstva

10.12.2023 u 19:11

Bionic
Reading

Glumica Jelena Perčin bila najbolja prijateljica Ivane Hodak, ubijene kćeri Ljerke Mintas Hodak i Zvonimira Hodaka koja je izgubila život 2008. godine

Jelena Perčin je o Ivaninom ubojstvu za RTL-ovu emisiju 'Dosje Jarak' razgovarala s Andrijom Jarkom.

U nadolazećoj epizodi emisije 'Dosje Jarak', naša poznata glumica prisjetila se posljednje večeri kada je bila s pokojnom Ivanom Hodak te onog što joj je rekla.

  • +3
Jelena Perčin Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Je li Vam Ivana ikada rekla da ju je strah, da ju netko prati, da je nešto sumnjivo?', upitao je Jarak domaću glumicu.

'Pa kad bolje razmislim, kad odvrtimo stvari unazad... Mi smo bile večer prije zajedno. Ona je tad više-manje živjela u Šestinama jer je Ljubo tad tamo živio. Ona je rekla jednu rečenicu… 'Joj ovdje svi voze isti auto. Viđam često isti auto' - prisjetila se vidno potresena Jelena za RTL-ov Dosje Jarak.

Podsjetimo, tog kobnog 6. listopada 2008. godine nekadašnja potpredsjednica Vlade Ljerka Mintas Hodak i odvjetnik Zvonimir Hodak doživjeli su najgoru bol koju roditelji mogu osjetiti. Ljerka je pronašla upucanu kćer jedinicu na kućnom pragu. Ivana (26) joj je izdahnula na rukama nekoliko trenutaka prije dolaska hitne pomoći.

Inače, Zaklada s imenom Ivane Hodak pomaže u financiranju obrazovanja nadarenoj djeci bez roditelja ili s jednim roditeljem za što je Jelena Perčin svojedobno rekla kako je to najbolji način da se sačuva uspomena na Ivanu Hodak jer je bila izrazito socijalno osjetljiva.

Podsjetimo, hladnokrvni ubojica tada 26-godišnje Ivane Hodak bio je Mladen Šlogar koji ju je upucao u haustoru u Hatzovoj ulici u Zagrebu i pobjegao. Upucao ju je s dva hica iz berete 7,65. Osuđen je na 30 godina zatvora, a vještačenjem oružja utvrđeno je kako je upravo tim oružjem ubijena Ivana.

Šlogar je u srpnju ove godine preminuo prirodnom smrću u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Više detalja o ovom strašnom ubojstvu gledat ćemo u 'Dosje Jarak' sljedećeg četvrtka na RTL programu.