EMOTIVNO OBRAĆANJE

Jelena Dokić zabrinula obožavatelje: 'Trenutno prolazim kroz vrlo težak period u svom životu, ogromnu promjenu'

28.12.2021 u 11:46

Bionic
Reading

Tenisačica rodom iz Osijeka poslala je putem društvenih mreža poruku kojom je zabrinula sve koji je prate. Opisala je zašto je već neko vrijeme nema na Instagramu, a mnogi su joj uzvratili riječima ohrabrenja i podrške

Prije dva­­­­­deset godina Jelena Do­­kić bila jedna od najvećih teniskih zvijezda, a u domovinu klokana preselila se kao jedanaestogodišnja djevojčica. Posljednjih nekoliko godina bila je u središtu zanimanja javnosti. Naime, 2017. je objavila šokantnu biografiju 'Unbreakable' gdje je ogolila dušu i progovorila o tome kako ju je otac godinama fizički i psihički zlostavljao.

U vrijeme kad je biografija ugledala svjetlo dana, težila je 125 kilograma ali je u međuvremenu istesala liniju zahvaljujući zdravoj prehrani i redovitim treninzima. U borbi s kilogramima najveća podrška bio njezin dečko, Tin Bikić. Nedavno joj je uginuo kućni ljubimac, potom je najavila da piše nastavak svoje knjige, a onda je nestala s Instagrama na mjesec dana. Sada se oglasila tim povodom.

'Molimo pročitajte gornji post. Hvala vam na svim vašim porukama zabrinutosti i brige u vezi sa time što sam potpuno odsutna s Instagrama i ne odgovaram na poruke. Nadam se da će ovo malo razjasniti situaciju. Trenutno prolazim kroz vrlo težak period u svom životu, ogromnu promjenu i samo procesuiranje puno boli i trauma i treba mi vremena da se izliječim i oporavim. Hvala na razumijevanju. Vratit ću se. Nadam se da ste svi imali lijep Božić i želim vam svima sretnu Novu godinu. Volim vas sve', poručila je na kraju. Nema tko joj nije poslao poruku (ili bar emotikom srca) u znak potpore.

U listopadu je progovorila o tome da se borila sa depresijom, anksioznošću i paničnim poremećajem, te da je čak razmišljala sebi oduzeti život. Kasnije se izvukla iz tog stanja.

  • +2
Jelena Dokić Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER

'Danas sam u potpuno drugom svijetu. Nakon što sam uspjela izboriti se sa svim privatnim izazovima i izaći na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu s ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno sretni da imaju takvu mogućnost. Možda ne djeluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji... Priželjkivala sam da se tad čujem s još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrijednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam puno vremena ili truda, a zapravo mogu imati veliki utjecaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou', napisala je među ostalim Jelena Dokić.