NOVI ULOV

Jeff Bezos postao je vlasnik najskupljeg imanja u Los Angelesu; evo gdje će živjeti sa svojom novom zaručnicom

14.02.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Otkako je u vezi s fatalnom crnom Lauren Sanchez, Jeff Bezos ne štedi na luksuznom načinu života. Nakon brojnih putovanja na koju je odveo svoju novu odabranicu, zbog koje je napustio dugogodišnju suprugu, Bezos je televizijskoj voditeljici osigurao i novi dom. Šef Amazona ozdvojio je čak 165 milijuna dolara za vilu na Beverly Hillsu

Najskuplja nekretnina u Los Angelesu početkom ovog tjedna postala je vlasništvo Jeffa Bezosa, utemeljitelja i vlasnika kompanije Amazon. Najbogatiji čovjek svijeta za novi je dom izdvojio 165 milijuna dolara. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 131 milijardu dolara, pa mu novi izdašan račun za ovakvu ljepoticu na Beverly Hillsu, ne stvara problem.

Vila je sagrađena 1930-ih godina, a dao ju je napraviti Jack Warner, utemeljitelj Warner Bros kompanije. Zbog toga imanje i danas nosi naziv The Warner Estate. Nakon Warnera pripadala je milijunašu Davidu Geffenu, koju ju je sada prodao svom prijatelju Bezosu.

Iako ne postoji mnogo fotografija ove pompozne građevine u elitnom djelu Los Angelesa. Urednici magazina Architectural Digest jednom su prilikom dobili šansu zaviriti u Warner vilu, te je opisuju kao baroknu riznicu brojnih antiknih vrijednih spomenika, namještaja, umjetnina s prostranim terasama i vrtovima.

Na imanju se nalazi čak dva pansiona, dječji vrtić i tri manje gostinjske kuće, teniski teren, bazen, golf teren s devet rupa i motorno igralište zajedno s vlastitom servisnom garažom i benzinskim pumpama.

Prvi vlasnik, gospodin Warner, vilu je gradio i uređivao postepeno kroz čak deset godina, a kroz sve je pokušao predočiti svoj uspjeh i bogatstvo.

Uređena je u gregorijanskom stilu, kakav su u svojim domovima prakticirali britanske monarhije, plemići i aristokrati, a potom ga krenuli isticati i brojni bogataši te je i danas sinonim prestiža i luksuza. Mnogo štukatura na zidovima, raskošne tapete, pokućstvo od tamnog drveta i najfinijih tkanina, brokatne zavjese, kreveti s baldahinima, prostranost, uređeni vrtovi i dvorane za objedovanje ono su što odlikuje ovu vrstu uređenja, a sve to vidimo u novoj kući Jeffa Bezosa.

Bezos, koji do sada nije toliko isticao svoje bogatstvo, posljednjih mjeseci jasno daje do znanja da namjerava uživati u plodovima svog dugogodišnjeg rada. Najbogatiji čovjek svijeta zaručio je svoju novu odabranicu Lauren Sanchez, s kojom je ljubovao još u vrijeme sada već raskinutog braka s MacKenzie Bezos.

Fatalnoj crnki koja ga je oborila s nogu, očito želi pružiti vrlo lagodan i luskzan život.

  • +5
Jeff Bezos i Lauren Sanchez Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia