nakon kontroverzi

Jedino se princ William nije naklonio kraljici Camilli, poznato je i zašto

12.03.2024 u 15:01

Bionic
Reading

Princ od Walesa pojavio se na javnom angažmanu usred kontroverzi oko njegove obitelji, posebice njegove supruge Kate Middleton, princeze od Walesa, koja je je izvan svjetla pozornosti od svog posljednjeg službenog pojavljivanja u javnosti na Božić

Princ William se u ponedjeljak pridružio kraljici Camilli i drugim članovima kraljevske obitelji u Westminsterskoj opatiji na službi obilježavanja Dana Commonwealtha. Viđen je kako srdačno pozdravlja svoju maćehu zagrljajem i poljupcima u oba obraza.

Za razliku od svog strica, vojvode od Edinburgha, princ William se nije naklonio njezinom veličanstvu dok su se članovi kraljevske obitelji okupili kako bi krenuli niz prolaz kako bi zauzeli svoja mjesta. Vojvotkinja od Edinburgha također je pozdravila Camillu poljupcem i naklonom. Ali postoji logičan razlog zašto se William nije poklonio kraljici.

  • +3
Princ William, kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Ako se član kraljevske obitelji ne vidi kako pozdravlja kralja ili kraljicu naklonom to je obično zato što su se vidjeli ranije tog dana. Kraljica i princ od Walesa viđeni su kako razgovaraju i smiješe se zajedno prije puštanja nacionalne himne. Vanjskom promatraču osjećaj solidarnosti između nje i princa Williama, bio je očit.

Par se pojavio bez svojih partnera i izvora podrške - kralja Charlesa III i princeze od Walesa koji su ostali po strani od angažmana u javnosti zbog svojih zdravstvenih problema. Kralj se u unaprijed snimljenoj poruci koja je puštena tijekom ceremonije rekao da je 'najdublje dirnut predivno ljubaznim i pažljivim, dobrim željama za njegovo zdravlje i zauzvrat, može samo nastaviti služiti najbolje što može, u cijelom Commonwealthu'.

Prema web stranici kraljevske obitelji, ne postoje 'obavezni kodeksi ponašanja' prilikom susreta s kraljem i kraljicom ili članom kraljevske obitelji, ali mnogi ljudi žele poštivati ​​tradiciju, a ona je - za muškarce mali naklon, a za žene 'poseban' naklon.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal