drevna tradicija

Charlesovim povlačenjem kraljica Camilla spremna je ispisati povijest

06.03.2024 u 18:41

Bionic
Reading

Zbog kraljevog narušenog zdravstvenog stanja, kraljica Camilla sama će voditi jedan događaj izuzetno važan za povijest monarhije

Izazovno je razdoblje pred kraljem Charlesom i njegovom suprugom Camillom koja je njegovim povlačenjem dobila još važniju ulogu. Krajem ožujka čeka ju događaj od iznimne vrijednosti monarhije, a njemu će pristupiti posve sama kao suprugova zamjena.

76-godišnjoj kraljici pripao je zadatak da podijeli darove u ime kralja Charlesa na Royal Maundy službi 28. ožujka.

'Tako smo uzbuđeni što možemo objaviti da ćemo poželjeti dobrodošlicu Njezinom Veličanstvu Kraljici u katedrali na Veliki četvrtak (28. ožujka) kao domaćini službe Royal Maundy', stoji u objavi na društvenim mrežama.

Iako je kraljica Camilla i prije sudjelovala u Kraljevskoj svečanosti sa svojim suprugom, ona će postati prva supruga koja će voditi drevnu tradiciju koja datira iz 600. godine!

Strani su mediji opisali Charlesov izostanak s ove službe kao 'najznačajniji kraljevski događaj koji će zasad propustiti', čime Camillina važnost u povijesti monarhije samo raste.

Royal Maundy je tradicija u Engleskoj crkvi i Britanskoj monarhiji gdje se posebno iskovani novčići, poznati kao Maundy novac, dijele starijim osobama na Veliki četvrtak čime se slavi Isusova posljednja večera i njegov čin pranja nogu svojim učenicima, simbolizirajući poniznost i služenje. Toga će dana Camilla podijeliti svečane novčiće 75 muškaraca i 75 žena (75 jer toliko godina ima kralj), a svaki primatelj dobit će dva novčića.

PARIŠKI DVOBOJ

Modni susret na vrhu: Kraljica Camilla mnoge je iznenadila haljinom odvažnog uzorka

Pogledaj galeriju