ZABRANJENO ZA JAVNOST

Jedan video otkrio je sve: Ovo zasigurno nećete vidjeti za posjeta Buckinghamskoj palači

27.07.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Popularni 'facelift' dobiva i Buckinghamska palača, kraljičina rezidencija izgrađena 1703. godine. Ona trenutno prolazi kroz preuređenje vrijedno nevjerojatna 482 milijuna dolara, koje će trajati punih deset godina, a dovršenje radova najavljeno je za 2026. godinu

Upravo zbog toga princeza Anne te prinčevi Edward i Andrew s obiteljima moraju se iseliti iz svojih stanova i ureda koje imaju u Buckinghamskoj palači, a novo mjesto, dok traje renovacija, potražit će i deset tisuća umjetnina iz kraljevske kolekcije.

Preuređenje Buckinghamske palače Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Električni kablovi, cijevi za vodu i plin nisu se mijenjali od 50-ih godina prošlog stoljeća. Infrastruktura treba cjelokupni remont i to pod hitno kako bi se spriječilo dugoročno oštećenje zgrade i svega što se nalazi unutra', službena je izjava objavljena na web stranici kraljevske obitelji.

Iako su radovi započeli još 2017. godine, tek je ovih dana na kanalu kraljevske obitelji na YouTubeu objavljen video u kojem se vidi kako napreduju radovi, a zanimljivo je da su prikazani dijelovi Buckinghamske palače u koje turisti, tijekom obilaska, ne mogu zaviriti.

U cijeloj palači nalaze se devet različitih liftova, od kojih su neki 'stari, maleni i nepraktični', a u videu se može vidjeti i koju rutu moraju proći zaposlenici kako bi iz kuhinje dostavili hranu u sobu u prednjem dijelu palače. Stoga je zamišljeno da se u skoroj budućnosti napravi put koji će ići kroz podrum i onda novim liftom na drugi kat.

Buckinghamska palača Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo je i da se prilikom preuređenja koristi i nova tehnologija - Point Cloud - što koristi lasere kojima skenira i mjeri prostorije, a sve prikuplja računalo, zahvaljujući kojem arhitekti znaju što i kako planirati.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia