DAVID SKOKO

Jedan od najomiljenijih kuhara proslavio 46. rođendan: 'Starenje je samo stanje svijesti'

12.01.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Markantni chef s gomilom tetovaža, uvijek nasmijani muškarac ugodna glasa kojeg svi vole gledati na televiziji poput mnogih poznatih ima otvoren Instagram profil, ali ga vodi njegova supruga Ana. Među ostalim je ondje obilježila i veliki dan Davida Skoke

'Kad bih imao i sto godina, moj najbolji dan uvijek bi bio sutra', piše pored fotografije slavnog chefa. Fotografijom objavljenom na Instagram storyju David Skoko poručuje: 'Starenje je samo stanje svijesti', a može se vidjeti i tko mu je sve čestitao njegov dan.

Nezaustavljivi i neumorni chef svojim televizijskim nastupima osvojio je publiku svojom jednostavnošću i otvorenošću bez glumatanja nedodirljivosti. Kako je sam rekao, jedri, šeta, kuha, snima, bavi se sportom i druži samo s ljudima koji mu pašu. 'Živim u malom, mirnom mjestu, u super obiteljskom okruženju i zapravo nemam puno briga pa mogu raditi ča god me volja. Pa to i radim', kazao je ranije za Jutarnji list.

Njegovi roditelji su 2000. godine otvorili malu tavernu u blizini Pule, u mjestu Banjole, a on im se pridružio kao kuhar. Nakon 13 godina rada, američki tjednik Newsweek uvrstio ih je u top 100 kulinarskih destinacija po izboru profesionalnih kuhara.

Gledatelji su ga najprije upoznali kao chefa i voditelja RTL-ove emisije 'Jezikova juha'. Danas među ostalim predaje na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te na Visokoj školi Aspira na smjeru Gastronomija. On i supruga Ana ponosni su roditelji sina Antona i kćeri Franke.

  • +2
David Skoko Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL