ZBUNJENI GLEDATELJI

Je li u Masterchefu pobijedio Nikola ili Palfi?!

25.12.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Iako je riječ o istom showu, na dvije različite televizije dva su različita pobjednika!

Nakon sinoćnjeg finala Masterchefa brojni su gledatelji s područja Hrvatske i BiH ostali zbunjeni. Iako su tijekom 13 tjedana pratili isti show – hrvatski gledatelji na Novoj TV, a gledatelji BiH na Federalnoj televiziji – na kraju su dobili različitog pobjednika. U emisiji koja se emitirala na Novoj TV pobijedio je Nikola Lesar, a u Masterchefu na FTV-u Marko Palfi.

Finalna emisija na Novoj TV emitirana je u 20 sati, a u BiH je započela u 22 sata. Kako gledatelji iz BiH mogu gledati i Novu TV, pobjednika su znali i prije nego što je emisija emitirana kod nas. No ostali su šokirani nakon kraja Masterchefa na FTV-u jer je kod njih pobijedio Palfi.

Takav razvoj događaja zbunio je, ali i naljutio gledatelje koji su odmah reagirali na stranici Masterchefa na Facebooku. Unatoč brojnim komentarima, administrator se još uvijek nije službeno oglasio. I dok s Nove TV još uvijek ne dolaze službene informacije, oglasio se FTV. 'Nemamo logično objašnjenje, samo smo emitirali materijal koji smo dobili od Nove TV. Mi nismo producenti, kupujemo gotov materijal i pustili smo emisiju koju smo dobil', izjavili su portalu Klix.ba.

Dakle, konačno objašnjenje treba dati Nova TV koja je ovim potezom sasvim sigurno narušila vjerodostojnost popularnog showa. Budući da je emisija snimana na proljeće, nagađa se da su se na Novoj TV odlučili na ovakav potez kako se ne bi doznalo točno ime pobjednika prije kraja emitiranja emisije.