INTERVJU ZA VANITY FAIR

Je li princeza Anne u jednom od rijetkih medijskih istupa kritizirala princa Harryja i Meghan Markle

15.04.2020 u 18:16

Bionic
Reading

U novom razgovoru s dopisnicom uglednog magazina Vanity Fair, britanska princeza Anne otvoreno je progovorila o mlađim članovima kraljevske obitelji, okrivivši ih zbog načina na koji pokušavaju izmijeniti tradiciju kada je u pitanju njihov pristup dodijeljenim kraljevskim dužnostima

Drugo dijete i jedina kćer kraljice Elizabete u razgovoru s novinarkom Katie Nicholl izjavila je kako je 'budalasta osoba' koja se drži oprobanog pristupa filantropskom radu, dok se pripadnici nove generacije članova kraljevske obitelji, uključujući princa Williama, Kate Middleton, princa Harryja i Meghan Markle, odlučuju za novi pristup.

Iako se u novom intervjuu za magazin Vanity Fair nije referirala na pojedinog člana mlađe generacije obitelji, njezinu izjavu brojni su povezali s nećakom, princom Harryjem i suprugom Meghan Markle, koji su odstupili od svojih kraljevskih dužnosti, dok se trenutno pripremaju za pokretanje vlastite humanitarne organizacije Archewell iz SAD-a.

  • +2
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Doug Peters / PA Images / Profimedia

U rijetkom intervjuu Anne je objasnila kako je posljednjih 10 godina provela radeći na osnovama humanitarne organizacije Save The Children, čiji je kraljevski sponzor, prije nego što je osjetila da ima dovoljno znanja potrebnog da sudjeluje u bilo kojim javnim raspravama u ime organizacije.

'Mislim da ova mlađa generacija vjerojatno ne zna što sam radila u prošlosti i to je često istina, zar ne? Danas ne morate nužno gledati prethodnu generaciju i reći: 'To ste učinili?' ili 'Bili ste tamo?'. U današnje vrijeme mlađi su u stalnoj su potrazi za nekim novim načinima rada. Ja sam u fazi 'Molim vas, ne izmišljajte nove stvari. Bili smo tamo, učinili smo to. Neke od ovih stvari ne funkcioniraju i možda biste se trebali vratiti osnovama', izjavljuje 69- godišnja princeza Anne.

Princeza Anne Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

Vrijeme provedeno na terenu s organizacijom dalo joj je čvrste temelje na kojima je nastavila graditi svoju filantropsku karijeru, a prošle je godine organizirala više od 500 zasebnih kraljevskih događanja.

Iako će u kolovozu ove godine proslaviti 70. rođendan, kako sama priznaje, još uvijek ne razmišlja o umirovljenju i povlačenju s kraljevskih dužnosti ukazavši na primjer svoje majke kraljice Elizabete i oca, 98- godišnjeg princa Filipa koji se s kraljevskih dužnosti povukao prije samo tri godine.