MICHAEL STIPE

Je li ovo kraj svijeta kakvog poznajemo: Pjevač kultnog benda R.E.M. uputio snažnu poruku uz poznati hit

18.03.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Michael Stipe, frontmen legendarnog indie benda R.E.M. koji je održao spektakularni koncert u zagrebačkom Domu sportova 2005. godine, obožavatelje je upozorio na opasnost od koronavirusa videom koji je objavio na Twitteru

Stipe je ponovno otpjevao dobro poznati hit ovog omiljenog benda 'It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)', snimljenog 1987. godine poslavši poruku svima da ostanu doma kako se spriječilo širenje zaraze.

'Kako bi se koronavirus zaustavio širiti, postoji četiri bitna pravila, a najvažnije od svega je ostanite doma. Nemojte nigdje ići ukoliko nije nužno i hitno. A Sv. Patricka slavit ćemo za četiri mjeseca', objasnio je Stipe nakon videa u kojem je otpjevao dobro poznatu stvar R.E.M.-a.

'Obavezno perite ruke kad god ulazite u kuću. Pripazite i na kontakte s ljudima kako ne biste nekoga zarazili, a oni dalje druge zarazili. Ne želite biti ta osoba! Ne želim biti ta osoba!', poručio je Michael.

Mnoge su slavne osobe poput Lady Gage, Taylor Swift i Miley Cyrus, pridružile inicijativi #ostajemdoma na društvenim mrežama kako bi upozorili na smanjenje kontakata s drugima kako bi se zaustavilo širenja zaraze.

R.E.M. su svjetsku slavu stekli nakon planetarnog uspjeha albuma 'Out of Time' iz 1991., koji je prodan u milijunskoj nakladi, s kojeg je lansiran veliki hit 'Loosing my Religion'. Inače, njihova poznata pjesma 'Man on the Moon' s albuma 'Automatic for the People' snimljena je za istoimeni film Miloša Formana. Bend je 2007. ušao i u Rock and Roll kuću slavnih.

Stipe je na veliko razočaranje brojnih fanova prije osam godina raspustio R.E.M., a početkom ove godine vratio se na glazbenu scenu s dvije nove pjesme.