'previše nevažna'

Je li Meghan Markle bila samo sredstvo kojim je obitelj zataškala veće probleme?

29.11.2023 u 14:55

Bionic
Reading

Nova knjiga Britanca Omida Scobieja otvara brojna pitanja o kraljevskoj obitelji, a novinar ne prestaje bacati negativno svjetlo na kraljevsku obitelj. Propitkuje odnos palače prema Meghan Markle te tvrdi da je bivša holivudska glumica 'nadrapala' samo kako bi se spasio ugled princa Williama

Otkako je ušla u britansku kraljevsku obitelj, Meghan Markle našla se na udaru kritika. Iako je karijeru ostavila zbog ljubavi i strogih pravila palače, prigovaralo joj se za neke scene u seriji 'Suits'. Čekao se svaki njezin krivi korak, a istraživanja pokazuju veliku razliku u opisivanju trudnoća Kate Middleton i Markle. Otkrića novinara Omida Scobieja otkrivaju potresne podatke, a lako je zaključiti da je Meghan poslužila kao sjajan paravan iza kojeg su se sakrili svi propusti kraljevske obitelji.

Negativni izvještaji o ponašanju Meghan Markle većinom su stizali iz palače, a zaposlenici koji su otkrivali detalje osobnosti vojvotkinje smatrali su da je loša reputacija i zaslužena s obzirom da im je navodno napravila pakao od života.

'Neko osoblje palače vidjelo ju je kao obojenu ženu kojoj je dan pristup privilegiranom, iznimno bijelom svijetu, pa zašto nije izrazila veliku zahvalnost?', pita se Scobie u novoj knjizi kojom otkriva neke nove detalje skrivene u četiri zida palače.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kao već prihvaćena glumica u Hollywoodu, Markle je stigla s vlastitim prijedlozima i projektima koje je htjela podržati te ju je svojeglavost na neki način i koštala glave, tvrdi Scobie u knjizi te dodaje kako su Markle i iskoristili da zataškaju priču o Williamovoj navodnoj prevari.

Kad su u javnost izbile glasine o Williamsovim izvanbračnim avanturama, javnost je bila šokirana nepravdom koju je podnosila Kate Middleton. Međutim, Scobie povlači pitanje o vremenskom podudaranju natpisa o preljubu i širenju negativnih glasina o Harryju i Meghan. Tvrdi da su se koristeći Harryja i Meghan zataškali negativni natpisi o Williamu, ali i da su izvori tračeva o Sussexima upravo zaposlenici palače i bliski suradnici Williama koji se trudio da tabloidi što brže zaborave priču o njegovoj navodnoj nevjeri.

  • +5
Hannah Waddingham i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Međutim, zašto obitelj nije zaštitila Meghan kao što su štitili druge članove?

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Kad je Kate Middleton optužena za korištenje botoksa, uslijedio je službeni odgovor iz palače. Kad su Charlesa i Camillu žestoko kritizirali na Instagramu nakon premijere serije 'The Crown', opcija komentara je odjednom zatvorena. To su samo neki od primjera koji pokazuju kako je palača zaštitila dotok negativnih komentara, no nisu spriječili proizvodnju rasističkih reakcija i uvredljivih, neistinitih naslova o Meghan te na njih nisu reagirali.

'Nisu mislili da je Meghan dovoljno važna da bi je štitili, tako je jednostavno', stoji u knjizi.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: CHELSEA LAUREN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / LISA O'CONNOR / AFP /