'kao michael jackson'

Je li Beyoncé promijenila boju kože? Fanovi šokirani, majka joj stala u obranu

29.11.2023 u 18:16

Bionic
Reading

Povom premijere svog autobiografskog filma Beyonce se pojavila u izdanju koje je podiglo veliku medijsku pompu

Autobiografski film 'Renaissance: A Film by Beyoncé' nedavno je premijerno prikazan, a zbog izgleda slavne pjevačice uoči premijere, kao i na samom filmu, postavlja se pitanje je li se odlučila na posvjetljenje kože.

Naime, cijeli film prožet je srebrnim motivima naglašenim njenom platinastom kosom, s kojom se Beyoncé pojavila i na crvenom tepihu prije nekoliko dana, noseći pripadajući srebrnu haljinu.

No, kada je fotografije s premijere objavila na društvenim mrežama, dočekala ju je lavina kritika šokiranih i pomalo ogorčenih fanova koji su s nevjericom popratili drastičnu promjenu njenog izgleda.

'Je li ovo do osvjetljenja ili je stvarno izbijelila kožu?', 'Pa nije više tamnoputa', 'Tko je ova žena bijele kože!?', 'Radi isto što i Michael Jackson...', samo su neki od komentara.

U obranu joj je stala majka, dizajnerica Tina Knowles, koja tvrdi je riječ o rasističkim izjavama te ništa od navedenog nema veze s istinom.

  • +3
Beyoncé Izvor: Profimedia / Autor: ShotbyNYP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Ona je snimila film koji se zove Renaissance, u kojem je cijela tema srebro sa srebrnom kosom, srebrni tepih i prikladna srebrna odjeća, a vi kreteni komentirate da ona pokušava biti bjelkinja i izbjeljuje svoju kožu? Da, ona je nosila srebrnu kosu koja se slagala s njezinom srebrnom haljinom kao statement komadom. Umorna sam od napada koje mora trpjeti, posebno od ljudi svoje boje kože koji imaju nešto protiv toga da nosi platinastu boju kose', samo je dio onoga što je napisala u žustrom odgovoru kritičarima koje načelno naziva 'glupim rasistima'.

No, činjenica jest kako pitanja o svjetlini njene kože nisu postavili tek fanovi na društvenim mrežama već i medicinski eksperti koji su se oglasili nizom izjavama u kojima ističu kako je izbjeljivanje kože iznimno opasno, posebno kada se na taj potez odlučuju zvijezde koje postavljaju trendove.

Beyoncé se o svemu još uvijek nije oglasila, a nema sumnje kako će njena buduća pojavljivanja izazvati veliki interes javnosti i brojnih fanova koji s nevjericom čekaju odgovor na ovo pitanje.