BUDUĆI KRALJ

Evo tko je sve bio na proslavi 18. rođendana danskog princa Christiana

16.10.2023 u 20:42

  • +7

Danski princ Christian

Izvor: Profimedia / Autor: - / INSTAR Images / Profimedia

Bionic
Reading

Svečanost kojom je budući kralj Danske proslavio svoj 18. rođendan okupila je brojne pripadnike i pripadnice kraljevskih obitelji, između ostalih i buduće nasljednice kruna, belgijsku princezu Elisabeth, princezu Ingrid Alexandre od Norveške i švedsku princezu Estelle

Osamnaesti rođendan danskog princa Christiana koji će jednoga dana preuzeti krunu te zemlje, obilježen je raskošnom gala večerom.

Pripadnici kraljevskih obitelji stigli su u palaču Christiansborg u Kopenhagenu gdje je najstariji sin princa Frederika i princeze Mary, trenutačno drugi u redu za dansko prijestolje, proslavio svoj važan dan.

Christianova baka kraljica Margrethe nosila je raskošnu haljinu u upečatljivoj crvenoj nijansi, njegov otac, prijestolonasljednik Frederik, bio je u elegantnoj svečanoj uniformi dok je princeza Mary, supruga budućeg kralja Danske nosila glamuroznu haljinu danskog dizajnera Jespera Høvringa, načinjenu od svjetlucave tkanine.

Danska kraljica Margrethe Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Popis gostiju za ovaj važan događaj uključivao je brojne poznate uzvanike i uzvanice plave krvi poput mladih princeza Belgije, Norveške, Švedske... Tako je 19-godišnja princeza Ingrid Alexandra od Norveške na ovo događanje došla sa svojim roditeljima, prijestolonasljednikom Haakonom i princezom Mette-Marit. Princeza Estelle (11) od Švedske stigla je u Dansku zajedno sa svojim roditeljima, prijestolonasljednicom Victorijom i princom Danielom. Događaju se pridružila i nizozemska princeza Catharina-Amalia, 19-godišnja nasljednica nizozemskog prijestolja.

Nije nepoznato to da su skandinavske kraljevske obitelji izuzetno bliske kako u svojim kraljevskim dužnostima tako i privatno pa nije rijetkost vidjeti švedske, norveške i danske kraljevske obitelji kako zajedno ljetuju ili prisustvuju značajnim događajima poput vjenčanja, sprovoda i krštenja. Često su i međusobni kumovi, pa su tako princeza Victoria, princ Haakon i princeza Mette-Marit kumovi princu Christianu.

Ranije ove godine brojne su kraljevske obitelji otputovale u Jordan na vjenčanje prijestolonasljednika Husseina i princeze Rajwe. Kraljevski hašemitski dvor objavio je odmah snimku s vjenčanja 1. lipnja, snimljenu na večernjem banketu u palači Al Husseiniya u Ammanu. Princeza od Walesa, Kate Middleton i princ William pozirali su uz kraljevske obitelji iz cijelog svijeta, uključujući kralja i kraljicu Malezije, sultana od Bruneja, pa čak i Williamovu rođakinju, princezu Beatrice.

Inače, u lipnju je danska kraljevska kuća objavila da princ Christian neće uzimati državna sredstva koja mu po zakonu pripadaju kada navrši 18 godina.