teniski superstar

Jannik Sinner: 'Nisam škrt, već poštujem novac'

23.02.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Dok je u mladosti bio izuzetno perspektivan skijaš, osvojivši s osam godina državno prvenstvo u veleslalomu, Talijan se tek u 14. godini u potpunosti posvetio tenisu. Nikad ne govori rado o svom privatnom životu, a u rijetkim prilikama kad daje izjave oko toga, odmah promijeni temu. Svoju intimu koju želi sačuvati za sebe i svoje najmilije

'Volim pričati o tenisu, sportu općenito. Ali ako se odnosi na privatni život, želim da takav i ostane. Želim zaštititi ljude koji su mi najbliži, držati ih podalje od svega. Oni su mi kao mladom čovjeku pomogli da steknem samopouzdanje, a danas ih na neki način želim zaštititi', poručio je Jannik Sinner u razgovoru za Vanity Fair.

'Volim igrati PlayStation. Odem s vremena na vrijeme na večeru, iako većinu vremena radije ostajem kod kuće u miru, u Monte Carlu', kaže samozatajni Talijan koji ne krije da ne voli pričati o privatnom životu.

'Najbolji prijatelji su mi i dalje oni iz školskih dana, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Malo ih je, ali su iskreni jer me poznaju odmalena i nije ih briga što sam osvojio i koliko sam poznat. Pričaju sa mnom o normalnim stvarima, daju mi ​​vedrinu. Cijenim to, više od svega. Lako je družiti se s njima', kaže Sinner.

Kad je bio mlađi jako je pazio na novac, čak je kupio i stringer kako ne bi svaki put trošio 8 eura na žicu na reketu. Iako se procjenjuje da je do sada zaradio 19 milijuna dolara, priznaje da nije promijenio svoj odnos prema novcu.

'Prije nego nešto kupim uvijek pogledam cijenu, uvijek. Ako odem u restoran i tjestenina s mesnim umakom košta puno više od one s umakom od rajčice, uzmem onu ​​s umakom od rajčice. Ne zato što sam škrt, već zato što poštujem novac', kaže 22-godišnji Talijan koji je trenutno treći tenisač na svijetu.

'Moji bliski ljudi po tom pitanju misle kao ja. Jer su mi jako slični, razumijemo se pogledom. Samo želim kontrolirati stvari koje me sprječavaju u obavljanju posla. Izbjegavam one koji me ne dovode u poziciju da sutradan mirno treniram. Ali ako mi se, na primjer, ide u zoološki vrt, idem. Ja sam normalan dečko, izvan terena,' poručio je Sinner.

Sinner je u u Rotterdamu trijumfirao i ostvario svoj najbolji ranking, dospjevši na 3. mjesto na svjetskoj ATP ljestvici. Nijedan Talijan nikada nije otišao tako visoko. 'Osjećaj je bio jako lijep, naravno. Ali nisam puno razmišljao: u tom trenutku ionako ne bih mogao stvarno shvatiti što se dogodilo. Pogledao sam nekoliko filmova i zaspao!' rekao je.

  • +6
Finale Australian Opena 2024, Daniil Medvejedev - Jannik Sinner Izvor: EPA / Autor: JOEL CARRETT