TEŽAK ZADATAK

James Bond stiže u kina, no hoće li posljednji film o tajnom agentu uspjeti nadmašiti prethodnika?

29.09.2021 u 00:03

Bionic
Reading

Uz slavne i crveni tepih, novi film o Jamesu Bondu 'Za smrt nema vremena' napokon stiže na velika platna, a ovaj put 007 ima zadaću ne samo spasiti svijet, nego i kino dvorane koje su prazne zbog epidemioloških mjera

Ovo je posljednji put da Britanac Daniel Craig (53) odijeva svečano odijelo najslavnijeg tajnog agenta u službi Njezina Veličanstva - dok ime njegova nasljednika ostaje tajna. U ovoj posljednjoj pustolovini agent britanske tajne službe MI6 nije se štedio.

Utrke, jurnjave, eksplozije, pucnjava ... Iz najave filma vidi se da je ovo epizoda puna akcije, bogata kaskaderskim prizorima i uređajima visoke tehnologije u tradiciji 007.

S godinu i pol kašnjenja zbog pandemije, ovaj film koji traje 2 sata i 43 minute - najdulji film o Jamesu Bondu - pretpremijerno se prikazao u londonskom Royal Albert Hallu, nakon čega u četvrtak stiže u britanske kino dvorane.

'NO TIME TO DIE'

[FOTO] Daniel Craig oprašta se od uloge Jamesa Bonda: Pogledajte kako je bilo na svečanoj premijeri u Londonu

Pogledaj galeriju

Crvenim tepihom prošetali su se producenti Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, redatelj Cary Joji Fukunaga ('Beasts of No Nation', 'True Detective'), glumci Daniel Craig, Rami Malek i Lea Seydoux te pjevačica Billie Eilish koja pjeva službenu pjesmu za film također pod nazivom 'Za smrt nema vremena'.

Uz glumačke zvijezde te prinčeve Charlesa i Williama sa suprugama, pozivnicu za pretpremijeru dobili su zdravstveni radnici koji su bili na prvoj crti borbe s pandemijom i kojima je tako odana počast za njihov požrtvovan rad.

  • +11
Kate Middleton i princ William na premijeri filma o Jamesu Bondu Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovu 25. epizodu pustolovina tajnog agenta koja je trebala izaći u ožujku 2020., obožavatelji su dugo iščekivali, ali i vlasnici kina koji žele napuniti dvorane.

Prošla epizoda Jamesa Bonda 'Spectre', izašla krajem 2015., zaradila je više od 880 milijuna dolara prikazivanjem u svjetskim kinima, pišu filmski časopisi.

James Bond: Za smrt nema vremena Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Snimanje novog filma navodno je stajalo oko 214 milijuna eura, a održavalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj.

Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog toga što se Bond vratio na Jamajku, mjesto na kojemu je britanski pisac Ian Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća stvorio lik legendarnog agenta.