nikad nije kasno

Ivana Paradžiković se vratila u školske klupe: 'Znanje je seksi'

09.09.2022 u 17:08

Bionic
Reading

Ovo ljeto bilo je prepuno izbuđenja i novih, zanimljivih avantura za jedna od naših najcjenjenijih istraživačkih novinarki i voditeljica, nekadašnje zaštitno lice emisije 'Provjereno'. Dva mjeseca je punila baterije na Visu te Mljetu i Pelješcu posjetila je i Jordan, a bila je i u Švicarskoj

Među posljednjim objavama na Instagramu može se vidjeti kako je Ivana Paradžiković provela čarobne trenutke iz Švicarske gdje je s prijateljima planinarila na Fronalpstocku. Ondje je pojela najbolji gulaš u životu, uživala u juhi s rezancima od palačinki, pila pivo od divljeg cvijeća, vozila se vlakom. Po povratku u Zagreb, odvažila se na novi životni korak.

'Napokon sam se ohrabrila i progovorila njemački! Pobijedila kompleks koji su mi nabili klinci u školi za vrijeme izbjeglištva rugajući nam se: scheisse ausländer! Mrzila sam taj osjećaj... i zbog toga prezirala i jezik. Nisam ga pričala sve do sada', otkrila je Ivana Paradžiković među ostalim u svojoj novoj objavi na Instagramu. Pratiteljima je poručila da uče i 'da je znanje najbolji poklon koji si netko može te da je znanje seksi'.

'Kod nas je nekako sramota reći da nesto ne znaš. Ja nemam taj problem jer sam upravo pobijedila kompleks. Nisam njemački pričala 30 godina i sad kad sam bila u Švicarskoj sam se posve oslobodila. Prijateljica koja radi tamo također je počela učiti jezik i odvela me na tulum s njezinim prijateljima iz školske klupe. Poljaci, Ukrajinci, Hrvati... nitko od nas ne zna njemački, ali svi smo ga pričali, trudili se sporazumijevati i uspjelo nam je! Sve smo se skužili. To je bio trenutak kada sam si rekla: 'E pa ja to mogu!' Nazvala sam bivšu susjedu prijateljicu koja ima školu stranih jezika Smart grupu, na Vrbanima, baš na relaciji koju nekoliko puta na tjedan prolazim, koja me godinama nagovarala da dođem do nje, ali jednostavno nisam imala hrabrosti. Sada sam je skupila. Ionako mi je sin čim sam završila fakultet rekao: 'Okej, što je iduće?' Eto, iduće je deutsche sprache', ispričala je kroz smijeh za tportal.

  • +3
Ivana Paradžiković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX