zgrožena je

Ivana Paradžiković pokazala 'drugu stranu' Amerike

23.04.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Novinarka je otišla na put u Novi Meksiko, saveznu državu u jugozapadnom SAD-u, odakle već tjednima izvještava i na svom Instagram profilu

"Što smo učinili?! Nije pitanje, više zgrožena konstatacija, koja mi se vrtjela glavom. Vidjela sam najgore od svijeta danas. Ogromne količine smeća, beskućnika, meth ovisnika, pasa lutalica, lešina uz cestu. Džinovske porcije hrane, sve super size. Ljudi, ne pretili već gojazni, jer zdravu hranu si rijetko tko može priuštiti. Sve je abnormalno skupo. Tucet jaja 12 $. Sirni namaz 7$.

Normalni ljudi, obični, rade dva posla da prežive. Žive da bi radili. Poput hrčaka vrte kotač, jer ako stanu, game over, ostaju bez svega. Sustav je nemilosrdan. Raj za bogataše koji odsjedaju u Hiltonu, ljetuju na Havajima i idu na skijanje u Aspen. Amerika nije samo shopping u New Yorku. I ovo je Amerika. Doduše, njezin najsiromašniji dio. Sreli smo čovjeka koji je imao servis za čisćenje hotela. U koroni, ostao je bez svega. Sada živi u kombiju sa ženom, psom i mačkom. Nuzdu vrše u mačkin pijesak. Upoznali smo i lika koji je odgulio 5 g zatvora zbog droge. Na dan kada je izašao, sve što je posjedovao su hlače i majica. I sad uz cestu u New Mexicu prodaje marihuanu. Ona je legalna. Ima 12 komada oružja! Na pitanje što će mu toliko, odgovara: zaštita ako mi netko pokuša silovati ženu. Pitam znatiželjno: a imas ženu? -Nemam kaže. Rasna netrepeljivost osjeti se u zraku. Tenzije. …nastavak dolje u komentaru…", napisala je Ivana ispod objave fotografija.

Inače, kako putuje po Americi, Paradžiković objavljuje fotografije s raznih lokacija na kojima se zadržava. Na Instagramu se pratiteljima javila iz Arizone, kao i grada Albuquerque u Novom Meksiku, koji je proslavila serija "Breaking Bad".

Dok je bila u tom gradu, Ivana je na Instagramu također objavila niz fotografija, ispod kojih je napisala:

"Iskupljenje u…Albuquerqueu! Početak moje američke avanture. Grad koji je proslavila serija Breaking Bad zapravo podsjeća na kulisu Last of Us", započela je Ivana svoju objavu i zatim opisala kako joj se čini grad.

"Sablasno prazan. Pola dana proveli smo pokušavajući pronaći prepaid karticu za mobitel. Nema na aerodromu. Nema u centru. Gdje god smo došli, svi su padali u trans zbog spoznaje da smo pješke, da hodamo. Ovdje nitko ne hoda! Pogotovo ne u kvartu u kojem smo napokon našli T-com trgovinu", napisala je i dodala kako kvart zovu "war zone".

"Čak i najsimpatičniji dečko kojeg smo tu upoznali nosi pištolj u hlačama, a mI7 u kamionetu. Završio političke znanosti, pametan i iznimno ljubazan… zapravo kao i svi putem koje smo sreli, cak i beskućnici, meth ovisnici su nam pokušavali pomoći. Uglavnom, njemu je taman završila smjena pa nas je ponudio provesti gradom. Tad mi je pokazao automatsku pušku i nonšalantno pitao želim li pucati? Amerikancima je oružje dio svakodnevice. Oni su ludi za oružjem! Prodaje se u trgovinama uz ruksake – pancirke za osnovnoškolce", napisala je tada novinarka.

  • +7
Ivana Paradžiković Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL