na kanalu amc

Into the Badlands: Sve što morate znati o brutalno dobroj seriji o postapokalipsi

18.03.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Ususret nastaku treće i posljednje sezone brutalno dobre postapokaliptične serije Into the Badlands koja ekskluzivno kreće na AMC kanalu 25. ožujka u 22:00, pripremili smo sve što morate znati kako biste se pripremili za ultimativnu borbu koja nas očekuje

Treća sezona ujedno će biti i posljednja, a u postapokaliptičnom svijetu teritorija pod nazivom Badlands, sve se razvija brzo, nemilosrdno i nemirno. Serija koja odiše novitetima poput osebujnih likova koji se ne predstavljaju kao tipični junaci, izdvojili smo nekoliko ključnih točaka koje su nas oduševile i zbog kojih smo sve epizode dosad gledali prikovani uz ekran.

POSTAPOKALITIČNA ATMOSFERA

Into the Badlands smješten je u postapokaliptični svijet koji se odvija u budućnosti, nekoliko stotina godina odsad. To je feudalni svijet koji podsjeća na Srednji vijek, u kojem su prisutne misteriozne (magične) moći, no od prošlosti se razlikuje po tome što je ovaj vrli novi svijet motoriziran – postoje auti i druga mašinerija, no ne postoji vatreno oružje. Također, za razliku od drugih postapokaliptičnih serija, Into the Badlands svijet je šarolik i živahan.

ŽIVAHNA ESTETIKA

Upotreba boja u seriji vrlo je interesantna i donosi poseban ugođaj. Kada je snimanje premješteno iz New Orleansa u Irsku, kreatori serije odmah su odlučili ići u smjeru lijepih, čistih boja kakve su im pružale ljepote koje su pronašli na novoj lokaciji. Cilj im je bio uskladiti i pojačati boje kako bi ih savršeno uskladili s novim okruženjem. Važno im je bilo da gledatelji mogu vrlo brzo prepoznati svaku od grupe likova, a to su postigli upotrebom boja. To im je pomoglo da scene borbe budu vizualno primamljive, a da u isto vrijeme nisu konfuzne za gledatelje.

MAŠTOVITE SCENE BORBE

Into the Badlands odiše prekrasnim i maštovitim scenama borbe. Za to je zaslužan koreograf Ku Huen-chiua, koji je režirao i akcijske scene u filmovima poput The Matrix, Kill Bill i Crouching Tiger, Hidden Dragon, a režiju akcijskih scena potpisuje i izvršni producent Stephen Fung.

Zanimljivo je kako je glumac Daniel Wu, koji portretira jednog od glavnih likova Sunnyja, jedini od cijele glumačke ekipe koji svoje akcijske scene odrađuje sam. Naime, Daniel Wu se bavi borilačkim vještinama od malih nogu, otkad je imao samo 11 godina, i još ih uvijek aktivno prakticira.

Spektakularne borbe, živahnu estetiku i postapokaliptičnu atmosferu doživite u nastavku treće sezone brutalno dobre serije Into the Badlands ekskluzivno na kanalu AMC od 25. ožujka u 22:00!