PUBLIKA OGORČENA

Incident na Eurosongu dobio nastavak: Gledatelji optužili britansku predstavnicu da je pjevala na playback

13.05.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Da fanovima Eurosonga ništa ne može promaknuti, dokazao je sinoćnji incident koji se dogodio na pozornici, u trenutku kada je britanska predstavnica SuRie izvodila svoju pjesmu 'Storm'. Nakon što joj je izvedbu poremetio nepoznati muškarac iz publike, otevši joj mikrofon iz ruke, pjevačica je počela plesati ne bi li izgladila nastalu situaciju, zaboravivši na pjevanje, a gledatelji su odmah uočili njezinu tajnu

Nakon što je s nastupom završila pjevačica SuRie, predstavnica Velike Britanije koja je sinoć u finalnoj večeri Eurosonga otpjevala pjesmu 'Storm', gledatelji su pjevačicu krenuli rešetati optužbama na društvenim mrežama, optužujući ju kako je pjevala na playback.

Tvrde kako je incident koji se dogodio tijekom SuRienog nastupa zaslužan za razotkrivanje nepoštivanja Eurosonga. Za vrijeme njezinog nastupa nepoznati muškarac popeo se na pozornicu i oteo pjevačici mikrofon iz ruke, nakon čega su ga zaštitati svladali, a pjevačici vratil mikrofon.

Vidno zbunjena pjevačica nastavila je plesati na pozornici, no ne i pjevati, dok se u pozadini jasno čuo njezin glas. Da nije bilo kradljivca mikrofona koji joj je odlučio pokvariti planove, vjerojatno nitko ne bi ni shvatio da je pjevačica zapravo cijelo vrijeme samo otvarala usta.

Incident tijekom nastupa Velike Britanije na Eurosongu 2018. Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Kradljivac mikrofona navodno je reper i aktivist Dr. A.C. koji se na mikrofon izderao: 'Nacisti britanskih medija, zahtjevamo slobodu'. Muškarac je nakon incidenta priveden na saslušanje u policiju.

Čini se kako finalni nastup na Eurosongu za britansku pjevačicu nije polučio rezultate kojima se nadala. Umjesto čestitki i ovacija na društvenim mrežama dočekale su je negativne reakcije gledatelja koji su ju oštro osudili zbog pjevanja na playback.

'Čini se kako je otvarala usta, hvala ti što si to razotkrio slučajni strancu na pozornici', 'razočaran sam što je ovaj incident pokazao da izvođači na Eurosongu pjevaju na playback', 'je li ona to otvarala usta?', 'pjevaju li danas na Eurosongu svi na playback?', glasili su samo neki od gomile komentara na Twitteru.

Iako je britanskoj pjevačici i njezinom timu ponuđeno da izvedbu pjesme ponove nakon što svi izvođači završe sa svojim nastupima, oni su odlučili da nema potrebe za tim.

'Narode, ovo je najnovija vijest o SuRienoj situaciji. Ponuđeno joj je da ponovno nastupa na pozornici. SuRie i njezin tim su iznimno ponosni na njezin nastup te su zajedno odlučili da nema potrebe da pjesmu izvodi još jednom', rekao je uživo BBC-jev komentator Graham Norton koji je pjevačici javno pružio podršku.

  • +51
Najzanimljiviji trenuci Eurosonga Izvor: eurovision.tv / Autor: Thomas Hanses

Ipak, pobjeda je pripala izraelskoj pjevačici Netti Barzilai koja je za 21 bod iza sebe ostavila ciparsku pjevačicu Eleni Foureiru. Oko pobjedničke pjesme 'Toy' bilo je dosta kontroverzi. Nettino oponašanje kokoši tijelom i glasom naišlo je na brojne kritike javnosti.

Obrušio se na nju i čovjek zbog kojega je ove godine natjecanje u Portugalu, prošlogodišnji pobjednik Eurosonga Salvador Sobral, a kojemu je zbog nekavalirskog i nedomaćinskog ponašanja bukvicu putem društvenih mreža očitao naš prošlogodišnji predstavnik Jacques Houdek.

Izraelu je ovo četvrta pobjeda na Eurosongu, zbog čega će dogodine postati domaćin 64. Eurosonga.