MEGADANCE autor

Ilan Kabiljo se vratio na scenu: 'Pjesma je čekala ovo vrijeme'

02.04.2024 u 18:45

Bionic
Reading

Sin čuvenog skladatelja Alfija Kabilja svojom je glazbom obilježio eru dancea. Mediji su ga nazivali nasljednikom Dina Dvornika, a njegov naprasni odlazak sa scene iznenadio je mnoge. Njegove pjesme i dalje su neizostavan dio svakog boljeg tuluma

Pjesmom 'Jet set djevojka', Ilan Kabiljo sada se vratio u velikom stilu. Na tragu njegovih nezaboravnih hitova 'Kad nema ljubavi' i 'Prekasno za nas' snimio je novu skladbu za koju je aranžman i produkciju povjerio osnivaču dance grupe Colonia, Borisu Đurđeviću.

'Ideja o suradnji rodila se na Megadance partyju u zagrebačkoj Areni prije par mjeseci. I sam iznenađen dobrodošlicom i reakcijom publike na svoje hitove, Ilan mi je rekao da ima nekoliko demo snimaka i da je voljan ponovo ući u studio. Nekoliko vikenda je dolazio iz Beča kod mene pa smo se imali priliku bolje upoznati. Ilan je vrlo jednostavan čovjek i dijelimo iste poglede na glazbu što nam je svakako bilo ključno za rad. Zaista sam počašćen što me odabrao za producenta, jer mi je bilo zadovoljstvo raditi s njim', objasnio je Đurđević.

Ilan je objavio tri studijska albuma od kojih je posljednji 'Samo jednom se ljubi', Croatia Records objavila prije dvadeset i četiri godine. Skladao je i producirao glazbu za TV seriju 'Zeezel the Zowie Zoon'. Nakon Amerike gdje se glazbeno usavršavao na UCLA (University of California, Los Angeles) i bavio produkcijom, preselio se u Beč. Na zagrebačkim javnim mjestima moglo ga se vidjeti samo na koncertima njegovog oca, čuvenog skladatelja Alfija Kabilja.

Jedno od takvih pojavljivanja bilo je na koncertu 'Moji mjuzikli' kojim je Alfi nedavno obilježio 60 godina umjetničkog rada, 85. godinu života te 50. obljetnicu svog najpoznatijeg mjuzikla 'Jalta, Jalta'.

PRVI GLAS HRVATSKE

Martin Kosovec nakon pobjede u 'The Voiceu' nastupio s velikim Alfijem Kabiljom

Pogledaj galeriju

Ilanova odluka da privremeno napusti glazbenu scenu prekinuo je poziv na nedavno održan dance spektakl 'Megadance party'.

''Jet set djevojka' je zapravo jedna moja stara pjesma još iz srednjoškolskih dana. Sad mi se čini da je čekala ovo vrijeme i pravog producenta, a to je Boris Đurđević. Ona je baš nastavak mjesta na kojem sam očito privremeno stao. Inače, radim još neke pjesme sa Zvonimirom Dusperom Dusom tako da 'Jet set djevojka' nije kratki povratak u glazbu. Bit će toga još i nadam se da će se publici svidjeti', objasnio je Ilan.

Izvor: Društvene mreže