BOMBASTIČAN BB ZAVRŠETAK

Igrom do kraja Marijana osvojila 104 tisuće eura

26.06.2011 u 19:47

Bionic
Reading

Nakon dugih 106 dana Big Brother saga koja nas je zabavljala i uveseljavala, živcirala i provocirala, bunila moralne i zle duhove, konačno je stigla svome kraju

Ukupno 19 stanara prošetalo je BB kućom, okućnicom, otpadom i otpadnicom, a samo pet ih je dohvatilo veliko finale. Nakon 106 dugih dana u igri su ostali Brandon, Duško, Horvat, Marijana i Soraja, koji su u velikom finalu koje se razvuklo na puno predugih tri i pol sata i još pokoju minutu, bezbroj reklama i nekoliko regionalnih pjevačkih zvijezda.

Krenimo otpočetka… Shodno tuzi koju su dijelili svi obožavatelji BB-a debelih živaca i praga tolerancije, voditeljice omotane crninom i svim stanarima otvorile su finalnu emisiju uz zvuke posmrtnog marša. Suze su potapale ekran, a jedina boja koja je razbijala crnilo bio je kričavo zeleni mikrofon.

Zvjezdane glazbene nastupe otvorili su Tonči Huljić i Petar Grašo s pjesmom sa novog Tončijevog albuma.

Potom je na vruću stolicu kod Antonije stigao Nemeš. 'Odličan je osjećaj izaći odavde i doći u stvaran svijet i biti svjestan svega', rekao je na početku i dodao: 'Vani mi je najviše značilo da sam se opet susreo s prijateljima koji mi ništa ne zamjeraju'.

U razgovoru ugodnom i prevratnom, Nemeš se dotaknuo roditelja i Marijane. 'Mama i tata su me jedva dočekali i drago im je da se nisam promijenio', rekao je, potom se okrenuvši Marijani.

Nemeš javno ostavlja Marijanu

'Marijana je glavna zvijezda i glavna glumica ovog serijala i jedan je od razloga zašto sam stigao ovdje. Ja sam imao devetku iz glume, Marijana zaslužuje barem petnaesticu', rekao je nepromijenjeni Nemeš, ostavivši pred kamerama i na daljinu svoju veliku BB ljubav.

Prva ispada Soraja

Iz utrke za 104.700 eura prva je ispala Soraja. 'Da sam agresivna, kakvom su me opisivali u medijima, reagirala bih barem jednom u ovih 106 dana', rekla je Marijani.

'Niti jedan momak u kući niti u jednom trenutku nije mi se dopao. Nisam uopće razmišljala o tome. Svi frajeri su mi bili ok na neki način, ali nisam ništa našla. No ove godine je bilo dosta lijepih djevojka Antonija, Tamara, Marijana…', nastavila je.

Prije drugog ispada svekoliko pučanstvo pred TV aparatima pjesmom je razigrala i raspjevala Nataša Bekvalac.

Soraju slijedi Brandon

Nakon Soraje ispao je Brandon, koji je na vrućoj stolici odmah krenuo prati ukućane. 'Bojana je najmanje iskrena i bila je pretjerano suzdržana, nije emitirala nikakvu energiju', rekao je, nastavivši: 'Duškova priča mi se nikako nije svidjela. Taj njegov stav da bi trebao osvojiti novac jer je star i siromašan'.

Na kraju, Brandon se dotaknuo i samoga sebe. 'Ja sam buntovnik, to je to. I to s razlogom. Sve što radim ima razlog'.

Prije trećeg napuštanja kuće na scenu se popela draga nam Severina u vrućem minjaku i premijerno zapjevala Bradu Pittu u svom novom ljetnom hitu (ovo smo dodali malo zbog rime, malo zbog špirijusa).

Prije trećeg ispadanja bivši su stanari postavili nekoliko pitanja finalistima. Nikola je pitao Marijanu je li stvarno imala neuspješan brak, no ona nije htjela odgovarati.

Tamara je nastavila s ispitivanjem Marijane. 'Kad bi ti za dvadeset godina kćer u BB kući radila isto što i ti, kako bi reagirala?' Dosljedna sebi, Marijana je rekla da bi je podržala. 'Rekla bih joj da slijedi svoje srce'.

Treći kuću napušta Horvat

Nakon duge međuakcije stiglo je i treće ispadanje. Dva koraka prije samog trona ispao je tportalov favorit Horvat.

'Imao sam osjećaj da neću pobijediti. Svi su govorili da hoću i vjerovali su da sam lažno skroman, no nisam bio, a osjećaj me očito nije prevario', rekao je Horvat na početku i dodao: 'Osjećam se kao moralni pobjednik. Prvo smo Duško i ja izgubili na Balkan songu iako su nas svi proglasili pobjednicima, a sad sam također ispao kao favorit.', nastavio je, istaknuvši na kraju svog pjevačkog partnera kao svog favorita. 'Vjerujem da će Duško pobijediti'.

Prije konačnog raspleta na pozornicu se popela Jelena Karleuša u opravici za plažu obogaćenoj šljokicama i omotanoj zelenim velom koji je brzo otpao, ali i osiromašenoj za gaćice, kako su ustvrdili pažljivi očevici. Vrući nastup sa Šeherezadom na ustima i pokretima do usijanja su podigle vruće plesačice oko nje. Uslijedio je kratak, ali prilično upečatljiv, da ne kažemo čudnovat, razgovor u kojemu je Kareleuša objasnila kako pokreće novu religiju plavih Šeherezada.

Prije raspleta finalistima su se obratila obitelj. 'Mala moja, voli tebe tvoj tata i daje ti podršku, rekao je Marijani tata iz studija, dodavši njenom protukandidatu za slasnu svotu: 'Duško, kako si mi, Duško?'

Prije same odluke Antonija je stigla na kratak razgovor s Duletom i Marijanom. 'Nisam očekivala da će mi otac doći i hvala Bogu. Poslije svih ovih šokova napokon nešto lijepo. Pokazala sam više nego što sam htjela i sram me je', rekla je Marijana, dodavši kako se zaljubila u Nemeša.

Marijana na tronu

Nakon još nekoliko (pre)dugih minuta, napokon smo otkrili pobjednika, odnosno pobjednicu ovogodišnjeg Big Brothera – Marijanu Čvrljak. Od prvog dana Marijana nije nimalo kalkulirala te će se o uzdrmanim plahtama i emocijama još dugo pričati, a mi ćemo za prvu ruku tek dodati da je prva ženska pobjednica Big Brothera ovih prostora te da smo sigurni kako će joj 104.700 eura pomoći u susretu s vanjskim svijetom, okrutnim ili blagonaklonim (novac je počesto najbolji način pomirbe).

Proglašenje pobjednice