PETA I ŠESTA SEZONA

Igra prijestolja snimat će se u Šibeniku i Imotskom?

12.05.2014 u 11:37

Bionic
Reading

Michael Lombardo, predsjednik HBO Programminga, najavio je snimanje pete i šeste sezone popularne serije 'Igre prijestolja' koja bi se nakon Dubrovnika mogla ponovno snimati u Hrvatskoj, i to u Šibeniku i Imotskom

Igra prijestolja' ponovno će se snimati u Dalmaciji, prvi put u Imotskom i Šibeniku, donosi Dalmacija News.

Velik dio četvrte sezone sniman je na širem dubrovačkom i splitskom području. Dok je Dubrovnik već u ranijim sezonama postao sinonim za King's Landing, ili u prijevodu Kraljev Grudobran, splitsko je područje u seriju prvi put ušlo za vrijeme snimanja 4. sezone. Snimalo se u samom Splitu, i to u Dioklecijanovim podrumima i povijesnim ulicama palače, a kadrovi su također snimani na kliškoj tvrđavi, uz Antoničinu mlinicu na rijeci Žrnovnici i u napuštenom žrnovačkom kamenolomu. Jedan dio snimanja obavljen je i na području Baške Vode.


Uz već tradicionalni Dubrovnik, snimanje bi se ponovno moglo odvijati u Splitu i Žrnovnici, a u planu je širenje područja snimanja na znatno više lokacija u Dalmaciji. Tako se među novim lokalitetima snimanja prvi put spominju Imotski i Šibenik.

'Sve ćemo učiniti što je u našoj moći da se kadrovi ove serije snime u Imotskom, jer bi to značilo jako puno za turističku promidžbu Dalmatinske zagore i grada Imotskog', rekao je gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel. Dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta još je prošle godine obavio razgovore s produkcijskim timom te se i Šibenik nada da će uskoro moći ugostiti ekipu trenutačno najpopularnije serije na svijetu.

Snimanje bi ovaj put u Hrvatskoj trebalo trajati još dulje, odnosno oko mjesec i pol dana.