UOČI PORINA

Hus se prisjetio anegdote s Akijem i Alenom Vitasovićem: 'Bio je najveći'

23.03.2022 u 18:07

Bionic
Reading

Dodjela nagrade Porin posljednji se put u Osijeku održala sada već davne 2006. godine, a upravo ondje grupa Parni valjak kući je odnijela statuu u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom za singl 'Prazno tijelo'. Porin će se 16 godina kasnije u istome gradu posthumno dodijeliti prerano preminulom pjevaču Parnog valjka, Akiju Rahimovskom

Generacije i generacije odrasle su, a neke i ostarjele uz pjesme, albume i hitove koje je napisao Hus, odsvirao Parni valjak, a otpjevao Aki. Osim što je bio veliki pjevač, legendarna je njegova scenska energija. Aki je nedvojbeno bio najveći 'frontman' ikada viđen na ovim prostorima, a malo je takvih i u svjetskim razmjerima.

Uoči same dodjele Husein Hasanefendić Hus prisjetio se anegdota s Porina s pokojnim kolegom, kojem će odati počast i na velikom koncertu u Areni Zagreb 26. ožujka ove godine.

'Na jednom od Porina u Opatiji, Aki je bio prezenter zajedno s Alenom Vitasovićem, koji je podižući stalak s mikrofonom, komentirao očiglednu razliku u visini između njih dvojice. 'Ja sam ipak puno viši', rekao je Alen, na što je Aki odgovorio: 'Lako je biti viši, treba biti veći'. Bingo', rekao je Hus. 'Aki je bio najveći', istaknuo je.

Tisuće održanih koncerata, od manjih klubova pa do najvećih dvorana, u kojima je Parni valjak postavljao i stalno podizao standarde koncertne produkcije, a na kojima je Aki svaki put ostavljao 'krv, znoj i suze' i ponajviše svoje veliko srce, sve se to u stvari pretvorilo u jednu veliku, neprekidnu, životnu turneju, započetu sredinom sedamdesetih, a naprasno zaključenu nedavno, pred kraj 2021. godine, posljednjim koncertom na kojem je Aki rekao publici 'Laku noć, volimo vas'. 

Dodjela nagrada Porin očekuje se 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku s prijenosom uživo na HTV1, HR2 i HR Osijek.