ZANIMLJIVO DRUŠTVO

Huljićeva 'misa' sinoć je imala svoju pretpremijeru, a nije ju propustio ni Petar Grašo koji je stigao sa sestrom Bugom

06.08.2021 u 09:14

Bionic
Reading

U sklopu Splitskog ljeta, u Galeriji Meštrović sinoć je održana dugonajavljivana pretpremijera glazbeno sakralnog pop koncerta 'Pop Misa Mediterana'. Riječ je o autorskom djelu Tončija Huljića, u kojem je sudjelovao i sam, ali i njegova kći Hana, dok su iz publike sve pomno pratili supruga Vjekoslava i sin Ivan, kao i Petar Grašo

Glazbeni spektakl, kako je najavljivano, odnosno sakralni pop koncert 'Pop misa Mediterana', autorsko djelo Tončija Huljića, sinoć je imalo svoju pretpremijeru, a sve će se ponoviti i večeras na premijeri i to na istom mjestu, u Galeriji Meštrović u Splitu.

Riječ je o, kako stoji u najavi, jedinstvenom i rijetkom konceptu koji se izvodi uz orkestar, zbor i soliste u tri djela - prvi je Misa Mediterana, drugi Ave Maria (koje je napisao Tonči Huljić), dok je treći Dies Irae napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora njegova kći Hana Huljić.

A kako sve to izgleda morala su iz prve ruke vidjeti i neka poznata lica, predvođena Huljićevom suprugom Vjekoslavom, ali i sinom Ivanom. Bio je tu i Vinko Brešan sa suprugom Sandrom, a sve oči bile su uprte i prema Petru Graši koji je stigao u ženskom društvu.

  • +24
Pretpremijera 'Pop Misa Mediterana' Tončija Huljića Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

No, nije riječ o nikakvoj novoj ljubavi, već o njegovoj mlađoj sestri Bugi, s kojom je jako blizak, no s kojom posljednjih godina ne provodi vremena koliko bi htio, budući da ona zbog svog partnera, košarkaša Leona Radoševića živi van granica Lijepe naše, točnije u Berlinu gdje on igra za klub Alba.

39-godišnja Buga i 31-godišnji Leon Radošević bili su šest godina u vezi prije negoli su postali roditelji kćerkice Leni. Na svoju nećakinju posebno je 'slab' Petar Grašo. Buga Grašo poprilično je samozatajna, a kada i stigne u Split, najčešće se druži upravo s bratom, ali i njegovim bliskim prijateljima Viktorijom i Dinom Rađom.