veliki uspjeh

HTV-ova emisija 'Tata i ja' u finalu poznatog festivala

23.01.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Emisija HTV-ovog Dječjeg programa 'Na planinarenju' iz serijala 'Tata i ja' ušla je u završnicu natjecanja na priznatome festivalu PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL 2024. u kategoriji Non Fiction 7 - 10 godina

Ovo je uistinu sjajan uspjeh HTV-ova programskog Odjela Djeca i mladi, ali prvenstveno autorskog tima ovoga projekta, stoji u priopćenju.

Više od 400 programa prijavljeno je na ovogodišnji PRIX JEUNESSE - jedan od najvećih festivala svjetske TV produkcije dječjih sadržaja, a samo petina ih može biti prikazana kao finalist u cjelokupnoj konkurenciji. Osim toga, važno je naglasiti kako će ovaj program biti uvršten u festivalski katalog 'Kvaliteta u dječjem TV svijetu' - kojemu je cilj istaknuti i promovirati izvrsne televizijske programe za djecu.

Inače, epizoda Na planinarenju dio je druge sezone omiljenog dječjeg serijala Tata i Ja u kojemu Tristan i njegov tata Domagoj odlaze u jednodnevne izlete, na kojima zajedno provode vrijeme, istražuju, ponekad svladavajući izazove, ali na kraju je to uvijek i zabavno i poučno iskustvo za obojicu. A svaka doživljena avantura postaje dragocjena uspomena na vrijeme koje su proveli zajedno.

U nominiranoj epizodi Tristan i tata Domagoj odlaze na planinarenje. A dječaku je to prvi put da prolazi planinarske staze Medvednice. Cilj im je naravno stići do vrha i predivnog pogleda koji se pruža s te visine.

Ekipa koja stoji iza ovog uspješnog serijala, a čija je kvaliteta prepoznata i na ovako prestižnom festivalu je: producentica Blanka Barlović, Tata i sin: Domagoj i Tristan Vorberger, autor pjesme 'Na putu': Domagoj Vorberger snimatelji: Marjan Živić, Lukša Marotti i Igor Dropuljić, scenarist: Siniša Bahun,autorica špice: Katrin Novaković,skladatelj: Ivan Arnold, redatelj i montažer: Igor Dropuljić, urednica: Anamarija Simonelli Milković.