sjajna igra

Umirovljenica iz Makarske uz pomoć džokera u Milijunašu osvojila 10.000 eura

29.12.2023 u 08:40

Bionic
Reading

U 13. ovosezonskom izdanju popularnog HTV-ovog kviza gledatelji su upoznali troje natjecatelja – Sandru Filipčić, Miroslava Horvata i Branku Grubišić

Najveći iznos od 10.000 eura u zadnjoj ovogodišnjoj emisiji kviza 'Tko želi biti milijunaš?' osvojila je Branka Grubišić. Sandra Filipčić iz prethodne emisije osvojila je 5.000 eura, dok je najmanji iznos od 150 eura osvojio Miroslav Horvat.

Branka Grubišić dolazi iz Makarske, u mirovini je, a voli kvizove, putovanja, čitanje i vrtlarstvo. Bez džokera je igrala sve do 10. pitanja na kojem su joj zatrebala dva.

'Kojeg se datuma posljednji put zakonski moglo plaćati kunama?', glasilo je pitanje, a umirovljenica se dvoumila između ponuđenih odgovora pod b i c, točnije 14. siječnja 2023. i 21. siječnja 2023.

Navedeni odgovori ostali su i nakon korištenja džokera 'pola-pola' pa je odlučila potražiti i pomoć publike, budući da je riječ o pitanju kojim se prelazi drugi prag. Najviše glasova publike dobio je odgovor b za koji je i sama Branka slutila da je točan odgovor. Poslušala je publiku i osvojila minimalno 5.000 eura.

Posljednji džoker zovi, iskoristila je na 11. pitanju koje je glasilo: 'Dr. Jekyll je Henry. Kako se zove gospodin Hyde?', a ponuđeni odgovori bili su William, George, Edward i Charles. Zahvaljujući pomoći prijatelja, Branka je točnim odgovorom osvojila 10.000 eura. Sjajnu igru Branke zaustavilo je 12. pitanje za 18.000 eura. Nije bila sigurna tko je u povodu smrti ruske carice Elizabete zapisao 'Mesalina sjevera je mrtva. Morta la Bestia', pa je odlučila odustati s osvojenih 10.000 eura. Da je nastavila igru, odgovorila bi Fridrik II. Veliki i to bi bio točan odgovor koji bi joj donio 18.000 eura.

POČELO SNIMANJE 'MILIJUNAŠA'

Prošlo je gotovo desetljeće: Tarik Filipović opet je zasjeo u fotelju popularnog kviza

Pogledaj galeriju