NE KRIJE PONOS

HRT-ovac Branimir Farkaš napisao knjigu po kojoj se napravila predstava

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Urednik i voditelj HRT-ove emisije 'Dobar dan, Hrvatska' uskoro će dočekati da dramski tekst 'Iskrica' koji je napisao doživi uprizorenje na kazališnim daskama. Branimir Farkaš piše od svoje šesnaeste godine, a osim priču o tome kako se preko interneta može roditi ljubav, napisao je i dramu 'Živjeti i umrijeti u Hrvatskoj'

'Želio sam napisati životnu komediju, ali ne neku koju ćete zaboraviti čim stignete kući, nego o kojoj ćete razmišljati prije spavanja i razgovarati drugog dana s prijateljima i znancima. Želio sam da likovi budu životni, jedni od nas, da suosjećamo s njima, a da nam njihova sudbina budi osjećajnost i nadu, jer je to ono što nam uvijek treba. Temelj svega su međuljudski odnosi, bez toga život nema smisla', izjavio je Branimir Farkaš za Jutarnji list.

Predstava nastala na temu njegove knjige 'Iskrica' koju je objavio prije dije godine o tome kako internetski servisi za upoznavanje mogu 'upaliti' pravu iskricu, 13. studenoga u 20 sati će imati premijeru na sceni zagrebačkog kazališta KNAP u produkciji Teatra Erato a u režiji Ivice Kunčevića. Ana Vilenica i Siniša Popović igrat će par Karmen i Žarka koji se upoznao na internetu.

Za pisanje ga mogu inspiritati različite stvari.

'Sve me može inspirirati, a najviše me zanimaju međuljudski odnosi. Volim ljude i obziran sam prema ljudima pa nikad ne pišem autobiografski i ne koristim njihove životne priče u svojim djelima, nego obrasce. Mogao bih pisati puno više, ali imam malo vremena, a život mi je prepun svega - poslova, događaja i iskušenja... Nema tu, u pisanju, ni novca, ali, eto, iz ljubavi i okolnosti se ipak povremeno dogodi neka knjiga' kaže bivši urednik HRT-ovog središnjeg 'Dnevnika' koji je svoju prvu predstavu posvetio obitelji.

Svestrani HRT-ovac u slobodno vrijeme se bavi i glazbom. Nedavno je svojim bendom Nasljednici krenuo s nastupima.

Branimir Farkaš ima bend Nasljednici

Branimir Farkaš ima bend Nasljednici

Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!