ŠOKIRALi FANOVE

Hrepa i Jakša iz Daleke obale o raspadu benda: 'Na nas je stalno vršen pritisak'

13.12.2023 u 15:42

Bionic
Reading

Kultni splitski bend objavio je na društvenim mrežama kako u idućoj godini planiraju prestati sa zajedničkim djelovanjem i posvetiti se solo karijerama no objavu su uklonili a sad su se dvojica članova - Boris Hrepić Hrepa i Jakša Jordes oglasili preko službenog priopćenja

Bas gitarist Boris Hrepić Hrepa (uz Marijana Bana suosnivač benda) i pjevač Jakša Jordes dali su izjavu za medije koju prenosimo u cijelosti:

'Netočna je izjava da bend uzima pauzu zbog solo karijera jer mi kao profesionalni muzičari ne trebamo nikakvu pauzu. Nas dvojica imamo naše solo projekte i godine rada uložene u to i prije ponovnog okupljanja Daleke Obale.

Naši projekt stilski i poslovno uopće nisu ometali normalnu aktivnost Daleke obale i to po nama nije razlog da bend prestane sa radom jer je Daleka Obala uvijek bila prioritet. Nekim članovima benda je to smetalo iz samo njima znanih razloga te je na nas stalno vršen pritisak koji je ometao pozitivnu energiju benda i narušavao dobre odnose. Neki u bendu nisu poštivali ni nas, ni organizatore, publiku i agente tako da im se ovim putem javno ispričavamo zbog neugodnosti koje su se znale dogoditi na i oko naših koncerata. Nas dvojica uistinu nismo krivi za takvo ponašanje i raspad benda.

Daleka Obala je predivna priča i drago nam je da smo te bezvremenske pjesme bar na kratko ponovo koncertno oživili i usrećili sve fanove pogotovo mlađe generacije. Nas dvojica nastavljamo sa našim solo projektima i uzajamnom suradnjom', poručili su glazbenici.

Podsjetimo, grupa je posljednju pjesmu, 'Wonderland', objavila u rujnu. Marijan Ban, osnivač Daleke obale, sa scene se povukao prije šest godina zbog zdravstvenih problema.

PROMOCIJA U HARD PLACEU

Bez Marijana Bana: Ovako danas izgledaju članovi Daleke obale

Pogledaj galeriju