nezaboravan vokal

Evo gdje je danas i čime se bavi Marijan Ban

10.10.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Legendarni splitski glazbenik, nekadašnji frontmen Daleke obale čiji se hitovi i danas pjevaju na tulumima i proslavama sportskih uspjeha, povukao se s glazbene scene prije šest godina. Na koncertima je bio zabavan, imao je karizmu te originalan i svima simpatičan izričaj, a danas uživa u miru daleko od svjetla pozornica

Marijan Ban napravio je potpuni životni zaokret i sa scene se maknuo zbog zdravstvenih problema. Ne daje nikakve izjave i rijetko ga se može sresti u javnosti, no povremeno se obrati publici putem društvenih mreža.

Nedavno je tako dao preporuku za prijateljevu knjigu, za koju je napisao 'pogovor', našali se obično na račun pogrešnih naslova na portalima, otkrije što mu unuk kaže i pozira s njim i drugim unucima, pokaže što mu je supruga kupila... Poznato je to da je ove godine dobio Porina za životno djelo, koji mu je uručio njegov prijatelj, glazbenik Neno Belan, a i da je u kontaktu s ostatkom članova grupe Daleka obala.

'Ban je u mirnoj, finoj, gospodskoj penziji. Uživa u svom potkrovlju gori, unuci su oko njega. Tu je prije bio samo kompjuter i njegov krevet. Sada je tu gomila igračaka i svega od unuka koji dođu i ostave to tu tako. To se ne dira, to su njihove instalacije. Nema tu slaganja, oni stave di stave i to tu tako mora stajat. I sve on prati, sve on zna, drago mu je da Daleka obala radi', ispričao je Boris Hrepić Hrepa, bas gitarist tog benda, za Slobodnu Dalmaciju.

  • +3
Marijan Ban Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX