ADELAIDE COTTAGE

Hoće li William i Kate useljenjem u novu kuću uništiti planove princa Andrewa da tamo smjesti svoju kćer?

03.05.2022 u 14:45

Bionic
Reading

Ovoga ljeta vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea trebali bi preseliti iz Kensingtonske palače i doći bliže kraljici Elizabeti II. Navodno su 'oko' bacili na Adelaide Cottage, koji se nalazi na imanju Windsor, a koje je, priča se, već poželio za svoju kćer, princezu Eugenie, kraljičin omiljeni sin princ Andrew

Sve je izglednije da će ovoga ljeta, kada spakiraju kofere i presele s djecom, Kate Middleton i princ William useliti u Adelaide Cottage, jednu od kuća u vlasništvu kraljice Elizabete II, smještenu na imanju Windsora. No, to bi moglo dovesti do novih napetih odnosa među pojedinim članovima kraljevske obitelji, točnije do sukoba princa Williama sa stricem, princom Andrewom.

Naime, princ Andrew, koji živi nedaleko u Royal Lodgeu, odavno je 'bacio oko' na tu kuću, smatrajući je idealnom da upravo tamo useli njegova 32-godišnja kći, princeza Eugenie, koja trenutno sa suprugom Jackom Brooksbankom i njihovim sinom Augustom živi u Frogmore Cottageu. Njihov trenutni dom kraljičin je vjenčani dar princu Harryju i Meghan Markle, a koji ju je pak, nakon preseljenja u Ameriku, ustupio na korištenje omiljenoj sestrični.

Eugenie je, baš kao i njezin otac, itekako svjesna da je riječ o privremenom rješenju, jer bi se lako moglo dogoditi da Harry i Meghan počnu s djecom dolaziti u Veliku Britaniju, zbog čega princeza sada intenzivno traži svoj 'zauvijek dom'. To je potvrdio i izvor blizak vojvodi od Yorka, rekavši za Daily Mail kako je Eugenie pokušala osigurati Adelaide Cottage za sebe da tamo useli u trenutku kada mora napustiti Frogmore.

  • +9
Princ William i Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Prije Andrewova skandala to je bila nekretnina koju je pokušao osigurati za svoju kćer', rekao je izvor, koji ipak nije znao reći želi li Eugenie još uvijek useliti ili je odustala od svega nakon što je doznala da tamo namjerava useliti princ William sa svojom obitelji.

Cambridgeovi navodno već duže traže idealnu lokaciju za odrastanje njihove djece, pa su razmišljali čak i o Frogmore Houseu, no od većine su odustali jer je trebalo uložiti previše novca u renovacije. Upravo iz tog se razloga Adelaide Cottage pokazala idealnom, a tamo su posljednjih godina živjeli zaposlenici kraljevske obitelji, ali i obiteljski prijatelji.

  • +6
Princ Andrew Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adelaide Cottage nalazi se u središtu privatnog kraljevskog parka i izgrađen je 1831. za odmor supruge kralja Williama IV, kraljice Adelaide od Saxe-Meiningena. Bila je to i omiljena lokacija kraljice Victorije, koja je obožavala tamo uživati u doručku, no najpoznatiji stanovnik kuće bio je ljubavnik pokojne princeze Margaret, Peter Townsend.

Kuća je u potpunosti renovirana 2015. godine zbog čega Cambridgeovi ne traju puno ulagati u nju, a osim toga i dalje im ostaje njihov dom u Kensingtonskoj palači, kao i omiljeni Anmer Hall, koji se nalazi na kraljičinom imanju u Sandringhamu.