BEATRICE BORROMEO

Hoće li snaha monegaške princeze napokon rasvijetliti ubojstvo u koje je bio upetljan princ

20.06.2023 u 14:07

Bionic
Reading

Netflix ima novu pravu poslasticu za svoje gledatelje, a riječ je o dokumentarnoj seriji koja će rasvjetliti zanimljivu priču o sinu posljednjeg talijanskog kralja, princu Viktoru Emanuelu, a dotaknut će se i ubojstva za koje ga se povezivalo. Ono što je najbolje od svega je da se redateljske palice uhvatila Beatrice Borromeo, snaha monegaške princeze Caroline

Jednostavnog naziva 'Il Principe', odnosno 'Princ', na Netflix stiže talijanska dokumentarna serija o sinu posljednjeg kralja Italije, Viktoru Emanuelu , a koja će rasvijetliti mnoge stvari iz talijanske povijesti. Redateljske palice uhvatila se Beatrice Borromeo, supruga Pierra Casiraghija, sina monegaške princeze Caroline.

Priča o princu, sinu posljednjeg talijanskom prijestolonasljednika, ispričana je kroz tri epizode, a dotaknuti će se i jednog ubojstva. Na Netflix stiže 4. srpnja, a kroz priču ćemo se vratiti u 1978. godinu kada je Viktor Emanuel optužen, a potom i oslobođen optužbi za ubojstvo njemačkog tinejdžera.

Beatrice Borromeo dokumentarac je producirala preko svoje produkcijske kompanije Astrea Films, u suradnji s MDE Films, a u njemu nastoji rasvijetliti taj zločin kroz svjedočenje žrtvine sestre, ali i prognane kraljevske obitelji uključene u cijeli slučaj.

  • +4
Beatrice Borromeo Izvor: EPA / Autor: Ballesteros

A sve počinje događajima tragične noći 18. kolovoza 1978. na otoku Cavallo. Iako je sudska priča o ubojstvu mladog Dirka Hamera ključna za prinčev život, kroz tri epizode doznajemo puno jasnije o njegovom životu - od mučnog odnosa s roditeljima preko ljubavne priče s Marinom Doriom pa sve do godina provedenih u Iranu.

100. ROĐENDAN

Prizor za pamćenje: Monegaška kraljevska obitelj na okupu zbog važne obljetnice

Pogledaj galeriju

Kako bi priča bila što vjerodostojnija, prikazani će biti i ekskluzivni intervjui s Viktorom Emanuelom kao i neobjavljeni zapisi i svjedočanstva novinara, članova obitelji Savoja, obitelji Hamer, uključujući i Emanuelea Filiberta, Marinu od Savoje i Birgit Hamer. Tu su i izjave svjedoka prisutnih te kobne noći, a Netflix se ovim serijalom pobrinuo da se još jednom predstavi šira opservacija o tome kakve posljedice mogu imati postupci prethodnih generacija na one iduće.

Beatrice Borromeo ne krije zadovoljstvo i entuzijazam što se njezin potpis krije iza ovog projekta, na kojem je radila više od dvije i pol godine.

Il principe | Trailer Ufficiale | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Inače, 2011. godine procurila je u javnost snimka na kojoj se princ pet godina ranije, tijekom boravka u zatvoru Potenza, hvali ostalim zatvorenicima kako je ispalio dva metka u turistu koji je spavao na njegovom brodu usidrenom kod otoka Cavallo. Vittorio se posvađao s grupom tinejdžera koje je optužio da su ukrali njegov čamac na napuhavanje.

U 19-godišnjeg Dirka Hamera ispucao je dva metka, pogodio ga u desnu nogu, a on je tri mjeseca kasnije preminuo u bolnici.