ODRŽANA LONDONSKA PREMIJERA

Hoće li ispuniti očekivanja: S velikim se zanimanjem iščekuje nastavak filmskog hita 'Avatar'

06.12.2022 u 23:50

Bionic
Reading

Oči filmofila i filmskog svijeta uperene su u London, gdje se u utorak navečer prikazuje 'Avatar 2', film koji kinodvorane ove godine iščekuju s velikim nestrpljenjem, nadajući se da će napokon zaboraviti pandemiju i zaraditi milijarde

'Avatar: Put vode', u režiji Jamesa Camerona, počinje se u srijedu 14. prosinca prikazivati na velikim zaslonima u Francuskoj, a dva dana poslije u Sjedinjenim Državama, s trostrukom ambicijom: biti bolji od prvog nastavka, najvećeg uspjeha u povijesti svjetskog 'box-officea', pokazati da kina nisu mrtva i stvoriti serijal koji će biti legendaran poput 'Zvjezdanih ratova'.

Trinaest godina nakon 'Avatara' koji je zaradio tri milijarde eura, drugi nastavak ponovno se odvija na Pandori, svjetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj znanstveno-fantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta.

Radnja filma se čuva u tajnosti, ali se doznaje da treba otkriti novo pleme autohtonih izvanzemaljaca koji žive u moru, uz sudjelovanje likova iz prvog dijela, Jakea Sullyja (Sam Worthington), Neytiri (Zoe Saldana) i njihove djece.

Kate Winslet također glumi u filmu, četvrt stoljeća nakon 'Titanica', još jednog planetarnog uspjeha Jamesa Camerona.