nova era

Hit serija Yellowstone završava s petom sezonom, ali nakon mjesec dana slijedi iznenađenje

05.05.2023 u 19:02

Bionic
Reading

Glasine da je produkcija 5. sezone serije Yellowston zaustavljena nakon što je Kevin Costner svoju pozornost usmjerio na drugi projekt javile su se početkom 2022. Istina, serija Yellowstone završit će petom sezonom u studenom, no ne zadugo - nastavak serije debitirat će svega mjesec dana kasnije

Ovo je kraj jedne ere za seriju Yellowstone, no ujedno i početak nove. Moderna vestern serija, u kojoj glumi Kevin Costner, završit će nakon slijedeće epizode koja će se emitirati u studenom na Paramount Networku (ovisno o trajanju trenutnog štrajka pisaca). Ali serija će se također nastaviti, budući da je studio naručio još jedan nastavak franšize koju je kreirao Taylor Sheridan, a premijerno će biti prikazan u prosincu.

Nije najavljen izbor glumaca za novu seriju, iako se šuškalo da se pregovaralo s Matthewom McConaugheyem o potencijalnom preuzimanju uloge Duttona. Predsjednik ViacomCBS-a Chris McCarthy osvrnuo se na spekulacije u travnju, rekavši za Hollywood Reporter da idu naprijed sa serijom koju vodi McConaughey.

'Yellowstone je bio kamen temeljac na kojem smo lansirali cijeli svemir globalnih hitova - od 1883 do Tulsa Kinga, i uvjeren sam da će naš nastavak Yellowstonea biti još jedan veliki hit, zahvaljujući briljantnom kreativnom umu Taylora Sheridana i našoj nevjerojatnoj glumačkoj ekipi koja serijama udahne život,' izjavio je u petak Chris McCarthy, predsjednik i izvršni direktor Showtime/MTV Entertainment Studios.

  • +4
Kevin Costner i Christine Baumgartner Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

'Priča o Duttonu se nastavlja, nastavljajući tamo gdje je Yellowstone stao u još jednoj epskoj priči', dodao je David Glasser, izvršni direktor studija 101, koji producira seriju. 'Oduševljeni smo što ovo novo putovanje donosimo publici diljem svijeta.'

Vijest o završetku serije pojavila se samo nekoliko dana nakon što je Costnerova supruga, Christine Baumgartner, podnijela zahtjev za razvodom nakon 18 godina braka. Također su tu i dugoročna nagađanja da su prekid snimanja 5. sezone uzrokovale želje i zahtjevi upravo glavnog glumca, Kevina Costnera. Ranije ove godine Deadline je izvijestio da je Paramount tražio način kako nastaviti s Yellowstoneom dok se Costner povukao da bi se usredotočio na još jedan vestern, Horizon.

U to vrijeme za Costnerova 'podijeljena pozornost' postala je popriličan izvor frustracija za Sheridana. Yellowstone već ima popis prequela i spin-off serija, uključujući 1883, 1923 i 6666.

Inače, Yellowstone je premijerno prikazan na Paramount Networku 2018. Serija govori o obitelji Dutton, koja već šest generacija posjeduje i upravlja najvećim američkim rančem. Gledatelji imaju prilike vidjeti nemir i lokalni neprijatelji prijete uspjehu ranča. Osim toga, istražuju se i osobni životi Duttonovih potomaka.