NAGLI ODLAZAK

Grupa Vatra iznenadila obožavatelje: 'Odsvirala je svoj posljednji koncert'

21.01.2020 u 12:11

Bionic
Reading

Na svom je službenom Facebook profilu fanove su obavijestili o odlasku njihove klavijaturistice Irene Celio-Cega iz benda. S grupom od samog početka, a godinu dana ranije je pauzirala rad s njima jer je postala mama. To nije jedini odlazak iz Vatre, u rujnu 2012. godine ih je napustio bas gitarist Boris Gudlin

'Prošle subote Irena je u Čakovcu odsvirala svoj posljednji koncert. Sve smo stvarali zajedno, iz ničega u nešto, dovoljno veliko za klince iz Virovitice. Hvala ti što si više od 20 godina svog života uložila u Obiteljsko Glazbeno Gospodarstvo Vatra! Sretno u svim novim koracima, Vatrena ekipa zauvijek uz tebe', stoji u obraćanju grupe.

Klavijaturistica je poručila da je bila apsolutna privilegija živjeti i svirati s bendom više od pola njezinog života.

'Nosim ih u srcu sa svim uspomenama koje dijelimo, uvijek ću biti ponosna na sve što smo postigli i navijam za njih dalje. Budući je stvaranje glazbe s vremenom postala potreba, nastavljam se igrati s njom, kao što se nastavljaju i naša dugogodišnja prijateljstva, to su temelji koje ne tresu nikakve životne okolnosti.'

Grupa Vatra je nastala u Virovitici 1999. giodine, a iste godine objavili su svoj prvi album 'Između nas'. Ubrzo ih je većina kritičara uzela na zub na što su oni odgovorili gitarama i počeli svirati svugdje gdje su ih pozvali. Objavili su devet albuma, osvojili niz Porina i drugih nagrada, izbacili hrpu pjesama koji su obilježili njihovu karijeru i domaću glazbenu scenu, a uz sve to stigli su prešli stotine tisuća kilometara odlazeći na svoje brojne nastupe. Trenutno se spremaju za koncert u zagrebačkom Boogaloou, 4. travnja.

Prije odlaska iz benda ostavila je iza sebe aktualni singl kojeg je sama napisala. Riječ je o duetu grupe Vatra i Antonije Šerić Tonke koja uz supruga Aljošu Šerića čini mentorski tim Ivana Dečaka u ovoj sezoni showa 'The Voice'.

'Tuširala sam se i shvatila sam kako sam sretna zapravo, imam Lunu, Aljošu, posao koji volim...'. Pjesma je o tom trenutku, spoznaji da na vječno pitanje napokon imamo odgovor i da je cijelo vrijeme zapravo pred nama', kaže autorica Irena Celio-Cega.

Izvor: Društvene mreže