U KVIZU 'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ'

Granica Hrvatskog primorja i Dalmacije poslala ga je kući sa 32 tisuće kuna; znate li vi odgovor?

15.04.2021 u 22:12

Bionic
Reading

Pitanja iz područja zemljopisa večeras nisu bila naklonjena Trogiranki Eli Franić, koja je odustala ne pitanju za 125.000 kuna jer nije znala koje je površinom najveće jezero u potpunosti smješteno u jednoj državi, dok je Ivan Ferenčak iz Dugog Sela na pitanje za 64.000 kuna ponudio netočan odgovor

I večeras je bilo zanimljivo u popularnom kvizu 'Tko želi biti milijunaš'. Pred Tarika Filipovića prva je sjela Trogiranka Ela Franić, koja je sedmo pitanje otvorila s još dva džokera na raspolaganju. Pomoć znalaca zatražila je na prelasku drugog praga, upitavši ih gdje je pirat s Kariba, Henry Morgan, navodno zakopao blago - u Dvigradu, Kostelgradu, Milengradu ili Cesargradu? Poslušavši savjet, osvojila je 32.000 kuna, no džoker 'zovi' na pitanju za 125.000 kuna, koje je glasilo koje je površinom najveće jezero koje je u potpunosti u jednoj državi, nije joj pomoglo.

Njezin džoker nije bio siguran, zbog čega Ela nije bila voljna riskirati pa je i odustala, a na njezino mjesto je stigao Ivan Ferenčak, programer iz Dugog Sela. Svoj prvi džoker, onaj 'zovi' iskoristio je na književnom pitanju za 8000 kuna, a preostala dva iskoristio je na sportskoj temi za 16.000 kuna.

  • +4
Tarik Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Ipak, kobno za njega bilo je pitanje za 64.000 kuna, u kojem se tražilo naselje koje se uzima kao granica Hrvatskog primorja i Dalmacije. Odlučio se za Tuliševicu, za koju nikad nije čuo, iako je u ponudi imao i Tisno, Turanj te točan odgovor - Tribanj. Tuliševica, koja se nalazi u općini Lovran, poslala ga je kući sa 32.000 kuna.

Posljednji natjecatelj bio je student Matija Markulin iz Donjeg Dragonošca, a prije negoli je sirena označila kraj večerašnjeg izdanja, osvojio je 8000 kuna. Iduću emisiju počinje upravo on i to s dva raspoloživa džokera.