KUĆI PONIO 125 TISUĆA KUNA

Odustao na pitanju za kojega bi pogodio odgovor. Znate li vi koji se antički vojskovođa tražio u 'Milijunašu'?

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 04.02.2021 22:43
  • Objavljeno 04.02.2021 u 22:43
tportal

Izvor: kviz 'Tko želi biti milijunaš?' / HRT / Autor: HRT

Pitanjem za 64.000 kuna večerašnji popularni game-show Tko želi biti milijunaš? otvorio je nastavljač iz prošlotjedne emisije, Stjepan Stipetić rodom iz Ogulina

Iako su još dva natjecatelja sjela u vrući stolac nasuprot Tarikovu, upravo je Stjepan kviz napustio s najvišim iznosom, odustavši tek na pitanju za 250.000 kuna koje se ticalo antičkog vojskovođe, piše HRT.

Koji je fiktivni lik najbolji izbor za džoker 'Zovi!' natjecatelju koji ne zna odgovor na pitanje 'Što je M-teorija?', glasilo je pitanje na kojemu je Stjepan upotrijebio posljednjega raspoloživog džokera, 'pola-pola'. Nakon njime sužena izbora ponuđenih odgovora na Jamesa Moriartyja i Sheldona Coopera (otpali su Walter White i Gregory House), natjecatelj sa zagrebačkom adresom odlučio se za ime jednoga od glavnih junaka sitcoma Teorija velikog praska, Sheldona Coopera, osvojivši dvostruko viši iznos od onoga drugoga praga.

tportal

Izvor: kviz 'Tko želi biti milijunaš?' / HRT / Autor: HRT

Na sljedećem pitanju nije mu bila mrska sklonost riziku. Odgovorio je kako je oko 32 posto putnika i članova posade preživjelo potonuće Titanica (a ne oko 14 posto, oko 51 posto ili oko 73 posto).

'Ženska intuicija', ustvrdio je pogodivši odgovor.

Ipak, na pitanju za četvrt milijuna kuna, o vojskovođi koji se 281. pr. Kr. iskrcao na Apeninskom poluotoku s 25.000 vojnika i 20 slonova, hrabrost ga je, priznao je, napustila pa je odustao i naposljetku kući ponio 125.000 kuna.

Breno, Hamilkar, Pir i Hanibal, bila su ponuđena imena vojskovođa, a da je Stjepan ostao u igri, istaknuo je kako bi njegov odgovor bio Pir. Na Tarikov upit znalcima i oni su se složili s izborom natjecateljeva odgovora. Ispostavilo se da bi odgovor bio točan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!