UZBUDLJIVO U KVIZU

Dubrovčanin otvorio pitanje za pola milijuna kuna u 'Tko želi biti milijunaš?', no nije uspio

03.12.2020 u 23:57

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena, u popularnom je kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' otvoreno pitanje za 500 tisuća kuna, no zadalo je poprilične probleme natjecatelju iz Dubrovnika

Pitanje za pola milijuna kuna dugo se nije otvaralo u 'Milijunašu', a ta je čast pripala večeras Kristu Kristiću.

Kristo je večerašnju emisiju nastavio na desetom pitanju gdje je stao prošli put. Dubrovčanin je znao da je radnja Šenoina romana 'Zlatarovo zlato' počela godinu dana nakon Seljačke bune te si je tako osigurao prelazak drugog praga s dva džokera.

Kristić je zatim džokere iskoristio na 11. i 12. pitanju, a odgovor na trinaesto pitanje je ponudio sam te tako osvojio 250 tisuća kuna. Otvorio je pitanje za pola milijuna kuna koje je glasilo: 'Kojoj je životinji najviše sličio izumrli antrakoterij, 'zvijer od ugljena?'.

Ponuđeni su bili odgovori: konj, pas, svinja i mačka, a kako nije znao točan odgovor (svinja) za 500 tisuća kuna, Kristo je otišao kući s iznosom od 250 tisuća kuna.

Inače, u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' samo je jednoj osobi dosad pošlo za rukom osvojiti milijun kuna. Tijekom sedam sezona emitiranja samo je profesorica hrvatskog jezika Mira Bićanić iz Virovitice kojoj je 2003. bilo 30 godina, uspjela odgovoriti na svih 15 pitanja.