MALI VODIČ KROZ KRALJEVSKU OBITELJ

Govor tijela otkriva kakvi su u stvarnosti prinčevi, vojvotkinje, ali i sama kraljica

21.12.2018 u 13:46

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cornwalla poznata je po svojoj uravnoteženosti, ali i toplini, a sve to vidljivo je i iz govora njezinog tijela. Položaj ruku, osobito šaka, u kojima se lagano dodiruje njezini prsti i tvore znak srca, jasno otkrivaju kakva je u stvarnosti supruga budućeg prijestolonasljednika, a što stručnjaci kažu o ostalim članovima? Pročitajte jer poprilično je zanimljivo

Jean Broke-Smith, koji je više od 30 godina ravnatelj škole Lucie Clayton School of Grooming and Modelling, kao i Darren Stanton, stručnjak za govor tijela, otkrili su što položaj ruku, ali i samog tijela govori kakvi su u stvarnosti pojedini članovi kraljevske obitelji. Možda ste mislili da sve o njima znate, no ovi podaci iznenadili su mnoge.

Vojvotkinja od Cambridgea

Torbica koju uvijek drži ispred sebe jasan je primjer njezine potrebe da se obrani - takozvana barijera između nje i ostatka svijeta. Iako je šarmantna i iskrena, Kate Middleton je i puno formalnija i opreznija. Upravo tu torbicu stručnjaci doživljavaju kao dekicu za utjehu kakvu imaju male bebe, i to je vjerojatno nešto što je prihvatila od prvog javnog pojavljivanja. Ipak, dok s torbicom odaje dojam da se brani od nečega, njezine su ruke uvijek simetrične, dok se kažiprsti obje ruke lagano dodiruju.

  • +36
Kate Middleton - modni vremeplov kroz 2018. godinu Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Princ Charles

Unatoč činjenici da je budući prijestolonasljednik, princ Charles i nije pretjerano samouvjeren muškarac i često ima jednom rukom dotiče revere. Bilo kakav pokret, prema mišljenju stručnjaka, u kojem dodirujemo sami sebe, bilo da smo počešali nos ili protrljali lice, otkriva zapravo da nam nedostaje samopouzdanja i da moramo sami sebe uvjeriti u nešto.

Ipak, s godinama je princ Charles ipak promijenio način na koji stoji i kako drži ruke. Prije je hodao poprilično formalno, držeći ruke iza leđa, no s vremenom je postao puno opušteniji, pa i ruke više nisu na istoj poziciji. Iako bi netko pomislio kako time postiže autoritivniji stav, više je to razlog da ne zna gdje bi stavio svoje ruke.

  • +7
Princ Charles sa sinovima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vojvotkinja od Sussexa

Možda i je najnovija članica kraljevske obitelji, te je u njoj tek sedam mjeseci, no govor njezina tijela otkriva kako je riječ o ženi koja je puna samopouzdanja te se osjeća u potpunosti ugodno u javnosti. Baš poput političara, i ona sama koristi puno gesti kojima pokazuje svoju snagu i nadmoć. Tako primjerice često stavlja ruku na Harryjeva leđa kako bi mu pokazala put, ali i dokazala da sve ima pod kontrolom, no, s druge strane, to može i samo značiti da mu pruža potporu u svakom trenutku.

Iako želi pokazati kako ima strah od javnih istupa, te se stoga i stalno pridržava za supruga, ona je zapravo 'glavna' u njihovu braku, ali i puno opuštenija od svih ostalih članova obitelji.

  • +37
Meghan Markle - svi stajlinzi s australske turneje Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Kraljica Elizabeta II

Njezin položaj ruku nije se mijenjao godinama - šake su uvijek ispred nje s isprepletenim prstima, dok su ruke postavljene pod pravim kutem u odnosu na tijelo. Prsti, koji su čvrsto isprepleteni, kod osobe bi odale dojam nervoze i anksioznosti, no kraljica se u tom položaju osjeća izuzetno opušteno i ugodno, a sama pozicija ruku odaje da je pristupačna, no ipak s laganim odmakom od svega.

Same ruke svojim stavom pokazuju dominaciju i samopouzdanje, no ne na uvredljiv način. Jasno je vidljivo da je takav položaj i stav kraljica naučila još u djetinjstvu, i zapravo neodoljivo nalikuje onom koji je imala njezina majka, kraljica Elizabeta.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ Harry

Njegovo konstantno dodirivanje tijela jednom rukom, kao i to što često jednu ruku zatakne u jaknu, zapravo otkriva da ne zna kako bi se postavio i što bi napravio. Na taj način zapravo ruke drže mala djeca često nenamjerno držeći se za odjeću, no Harry na ovaj način zapravo pokazuje svoju poniznost. Poznat je kao osoba koja je blaga i dobra prema svima, stoga i odaje dojam jednostavnog čovjeka.

  • +15
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vojvotkinja od Cornwalla

Na većini fotografija snimljenih u javnosti, vojvotkinja od Cornwalla često prstima jedne ruke dodiruje prste druge ruke i tvori oblik trokuta ili srca. Inače, takav položaj prstiju nazivaju 'obrnutim zvonikom' i kao takvi pokazuju moć i samopouzdanje, no ne i oholost. Osoba koja tako drži prste zapravo se osjeća jako sigurno u svojoj koži.

  • +8
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia