u humanitarne svrhe

Gotovo 800 osobnih predmeta Amy Winehouse našlo se na dražbi na Beverly Hillsu

06.11.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Osobne stvari Amy Winehouse, a među njima je i kratka haljina koju je prerano umrla britanska pjevačica nosila na svom posljednjem nastupu, prodaju se na dražbi ovaj vikend na Beverly Hillsu

Britanska pjevačica koja je umrla u dobi od 27 godina boreći se s teškom ovisnošću o alkoholu i drogama bila je izviždana na svom posljednjem koncertu u lipnju 2011. u Beogradu, na koji je došla u pijanom stanju.

Turneja je zbog toga bila otkazana i Amy Winehouse umrla je mjesec dana poslije.

Te večeri odjenula je mini zeleno-crnu haljinu s motivima cvijeća i bambusa, rad stilistice Naomi Parry.

Očekuje se da će taj odjevni predmet biti prodan po cijeni od 15.000 do 20.000 dolara na dražbi kuće Julien's Auctions u subotu i nedjelju.

Na prodaju je ponuđeno 800 zbirki, a riječ je o odjeći, modnim dodacima, glazbenim instrumentima, knjigama, nosačima zvuka.

Dražba bi mogla prikupiti dva milijuna dolara, a osobne stvari na prodaju su ponudili roditelji pjevačice Mitch i Janis Winehouse.

  • +11
Aukcija osobnih stvari Amy Winehouse Izvor: Profimedia / Autor: Earl Gibson III / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Jako je teško organizirati dražbu s roditeljima preminulog djeteta', rekao je  Martin Nolan, ravnatelj Julien's Auctions.

'Trebalo je puno vremena da prihvate zamisao o prodaji, no shvatili su da će predmeti pripasti fanovima njihove kćeri, muzejima i kolekcionarima diljem svijeta', objasnio je.

Roditelji žele da se novcem od prodaje osnuje Zaklada u spomen na njihovu kćer koja bi pomagala mladim ljudima da izađu iz kruga ovisnosti o opijatima.

Na prodaji je i ručna torbica u obliku srca, koju je kreirala modna kuća Moschino i koju je Amy Winehouse nosila  na svečanoj dodjeli nagrada Brit Awards 2007. Torbica bi mogla dosegnuti svotu između 15.000 i 20.000 dolara.